En herlig romjul…

Søndag idag?

Det føles iallefall som søndag, til tross for at det faktisk bare er lørdag. Det er jo digg! Man går litt i surr av dagene når det er ferie, for min del sykemelding.

I går hadde vi huset fullt. Rakefisk til noen og lasagne til oss som ikke liker råtten fisk 😂  Litt komplisert å gå på krykker og stelle i stand, men med litt hjelp så går det også. Jeg kan heldigvis gå litt på beinet, og går litt med 1 krykke. Så det går fremover selv om det verker en del fortsatt. Blåfargen på beinet har forandret seg til brun og gul, og nå klarer jeg å få sko på.

Etter maten fyrte vi opp bål-pannen ute. Den varmet godt, og det var skikkelig god stemning. Jeg satt meg til i en stol, med saueskinn, jeg og krykkene mine 😂 Det ble en veeeldig rolig kveld for min del, det er jo ganske forståelig 😂 De andre derimot , kan jeg ikke si hadde en rolig kveld 😂 Som dere kanskje kan se, så stod Kristian for fotografering igår 😂

Dette bildet ble jo bare morsomt 😂

Vi flyttet oss etterhvert ned til Glassheim Rock og kulturscene.  #Byting var kveldens høydepunkt. Bra konsert, men det blir litt labert når man blir sittende i en sofa og ikke kan mingle. Med så mye folk, så var jeg litt redd for beinet mitt. Men veldig koselig uansett.

Med folk på overnatting så hører en god frokost/Lunsj til. Eggerøre, kokte egg, laks, kjøttpålegg, sild av ulike slag, og hvem vet hva mere.  Satt vel en times tid ved bordet og skravlet og koste oss.

Romjulen har vært veldig fin, og det er fortsatt noen dager igjen. Snøen ligger fint ute, og stearinlysene er tent. Fyr i ovnen og snart klar for litt titting på TV. Gjestene har reist og det er stille i heimen.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld💙

Puff, så var julen straks over

2. Juledag har kommet.   

363 dager til julaften 2019.

Julaften ble feiret hos min søster og hennes familie, sammen med Kristian, mamma og pappa. Vår yngste niese elsker å pynte, så bordet var hennes oppgave. Ikke i min villeste fantasti om jeg hadde pyntet så flott. Jenta er snart 9 år, og elsker å pynte, dille og dalle.

Vi koste oss hele gjengen. Kalkun og ribbe med tilbehør, riskrem med mandel i. Pakker, kaker og godteri.

Vår eldste niese var superklar for gaver i mange dager .

Så mange flotte gaver som lå under treet. Kjøpte ting og hjemmelagde ting.

Men det aller beste er å feire med dem man er glad i. Til neste år blir det feiring med Kristian sin familie. Og da er Trym også hjemme .

Nå starter turen snart hjem til Jevnaker, beinet er blitt litt bedre. Har begynt å belaste det litt, så nå går det fremover 😊

Fortsatt god romjul ❤

 

 

Hvorfor er høytid blitt hjelpeorganisasjonenes store tigge-tid?

En liten tanke nå i disse juletider.  

Nå i disse høytidsdagene i julen, og før jul, går det veldig mye “reklame”  på TV om å gi til og støtte ulike organisasjoner. Samtidig som kjøpepresset er enormt stort. Ja, vi har alle lært å gi og hjelpe dem som ikke har det like godt som oss. Men hva skjedde med det å hjelpe resten av året? Har barn i andre land det kun vanskelig i julen? Jeg tror personlig at hvis dem kunne velge mellom å ha det bedre resten av året, enn kun en dag, så tror jeg selv de velger resten av året.

Skal virkelig media gi oss dårlig samvittighet for at vi prioriterer familie og venner i julen, og gir til organisasjoner resten av året?

En ting som jeg derimot synes er veldig bra, det er å kunne donere en sum så man kan bidra til at alle i Norge får en god julemiddag. Hjelpeorganisasjoner som hjelper med små gaver til barn som ikke får gaver.  Slike tiltak i julen er tommel opp! Andre organisasjoner trenger like mye hjelp i mars som desember.

Noen tanker fra meg med oppfordring til å støtte organisasjoner også andre deler av året.  Har man kun litt å bidra med, så er det bedre enn ingenting.

Ha en fin og fredfull romjul ❤ 

Endelig!

Dagen er endelig her!

Julaften er endelig kommet. Kristian og jeg feirer jul i Mandal, hos min familie❤

Denne julen får jeg ikke hjulpet til noe med middagen eller noe annet. Jeg hadde et uhell på jobb på fredagen, så jeg hopper rundt på krykker… Kristian må hjelpe meg med alt, så jeg får vel gjøre opp for meg en gang 😂 Resten av familien stiller opp og hjelper til med det jeg ikke får gjort.

Nå har vi sett på “tre nøtter til askepott” , riskremen er laget, ribbe og kalkun er i ovnen. Ting er i rute . Nå går turen straks til min søster og hennes familie. Der skal kvelden feires.  Vi mangler Trym i år, så han får vi videochatte litt med senere.

                     Vi ønsker dere alle en hjertelig god jul.                       Uansett hvordan dere feirer , så husk at noen bryr seg om deg ❤ 

 

Julebord med de store fadesene? Dagen der på shopping..

Årets julebord er unnagjort! 

På lørdagen var det dags for julebord med gode venner på Nes. Ca 30 stk samlet seg til middag og fest. Hovedsaklig clamping gjengen, men noen andre også.

Middagen bestod av ribbe med tilbehør. Ribba var så mør at den smeltet i munnen. Gard er virkelig flink til å lage mat! Det var forresten han og en annen som laget maten til bryllupet vårt i fjor.

Karaoke er vel blitt standar på en del av disse festene. Og da er det virkelig “syng med den stemmen du har”. Dansing, synging, prat og masse vas var det ikke mangel på denne kvelden!

Vi fikk overnatte på “Hotell Vivi og Morten”. Så ved ankomst ble vi servert hjemmebrygget øl, og Kristian og Morten tok seg et nattbad på terrassen før dem også fant senga. Eller et sted å sove iallefall 😂

Etter at frokosten var inntatt, gikk turen til Jessheim for å prøve å bli ferdige med julegavene.  Og nå er vi nesten helt i boks! Det er jo tross alt kun 2 uker igjen til den store dagen 😁

Ha en fortsatt fin kveld ❤

Trodde du jeg ikke hadde pyntet?

Jeg har glemt noe! Kan faktisk ikke tro at det har gått i glemmeboka…

Vi er jo nå i #desember og jeg har ikke hatt et eneste innlegg om pyntingen til #jul… Dem som kjenner meg, og følger litt med, vet at jeg elsker jul. Og ja, jeg pynter litt tidlig. Men det er jo bare fordi at huset blir så koselig da. 

Tror du jeg har pyntet eller? Åjaja, selvklart ❤ 

Nyeste #nissen i familien ❤

Var heldig å få en stooor #snømann av Mette ❤

Jeg digger gamle #julestjerner ❤

Her i huset er det ikke noe annet system enn at stuen er delt. En skikkelig jule-del , her er det nye nisser, gamle nisser, hjemmelagd pynt, billig pynt, dyr pynt, masse lys og masse farger. Og en advents-del, der er det lyst og fint. Mye hvitt, lilla og sølv .

Har du pyntet? Like glad i julen som meg kanskje? Eller er du som Kristian? Bra illustrert på øverste bilde 😂

Ønsker alle en fin førjulstid ❄💙

Julebord og Country Cruise

Nå har vi vært avsted å vugget på bølgene blå 

Denne helgen ble vi invitert med på julebordcruise til Danmark, av Steffen Lundemo ( #SteffNevers )

Vi reiste lørdag ettermiddag og kom hjem nå ikveld. Litt bølger utpå natten, men jeg ble heldigvis ikke dårlig. 

Så lørdagen bestod av god mat og god musikk. Steff Nevers , G.Thomas og Annika Ljungberg      ( #Rednex ) stod for underholdningen. Utrolig mange hyggelige gjester, og masse liv.

Den ble en sen kveld, det er jo ikke så rart når man har det gøy. Men man blir jo litt sliten.

Her sitter altså en trøtt og litt sliten gjeng. Søndagen bestod av  frokost, lunsj og ennå mere musikk 😁 

Resten av kvelden består av takeaway pizza og “Prinsessen og dobbeltgjengeren” på tv-en.

Ha en fortsatt fin kveld ❤