Når mann er bundet til taushet….

Takk til alle som bidro til en flott lørdag! Det var nemlig mitt utdrikningslag! Ja, det er en stund til bryllup, men vi er jo så opptatte… 


 

Vi tilbringte en del timer i Grimstad, nærmere sagt Halvorsvika Fritid. Her var det mange aktiviteter, så vi kunne ikke rekke gjennom alle. Men vi hadde det kjempe gøy, så fordi alt er dokumentert på film osv. Kan jeg jo selvfølgelig ikke avsløre eller utdype, er dessverre bundet til en “hysj erklæring” 😃 følg med på “MAX” en gang i fremtiden…. 

Dette vil dere nok få høre mere om på et senere tidspunkt😉

Ikke alle som tåler for mye lek, men gøy allikevel. 


 

Ellers kan jeg si så mye som at vi var å besøkte “barndomshjemmet til ei venninne , et sted jeg har besøkt en del oppigjennom årene. Der hadde vi å en del konkurranser. Upss! ikke mer å si her heller😂

Vi spiste god mat flere ganger i løpet av dagen, og var mye i aktivitet, noe godt i “glasset” hørte til, og jeg tror alle koste seg. Kvelden ble avsluttet hos Eva i steinhuset, langt utpå nattestid en gang.


 

Jeg venter fortsatt på bilder, da jeg av en eller annen grunn ikke fikk tatt noen selv 😂 Så dette får dere som sagt se mer til på et senere tidspunkt. Gleder meg til å kunne fortelle mere! “Er jo litt kjipt å ikke kunne dele, men følg med” 😉

Perfekt!

Gjensynsglede til de grader! Å-du som jeg har savnet disse 2! Like gøy å treffe de hver gang.

Fredag gikk turen til Mandal😊 Denne gangen med selskap av Dask. Turen gikk til mi søster og familien, før vi reiste videre til Eva, for å campe denne helgen. Fredagskvelden gikk til å se skrekkfilm, skvetting og skriking må til 😂


 

Marit, mi søster, bor litt landlig til. Og da er det kjekt med noen dyr. Og de må hilses på.


 

Rumpetroll fanges og slippes ut😊

Denne helgen har gått i ett😊 Det vil jeg fortelle mere om senere😉 Nå jeg jeg hjemme etter 8 timer i bil, og resten av kvelden skal nytes med min kjære ❤

Bendix-treff

Så perfekt med en ekstra fridag! Sola skinner, men ikke så varmt som jeg hadde håpet. Men hva gjør vel det 😊 


 

Idag tok vi chevy-en avsted og besøkte Bendix-treffet. Alltid fint å se på biler, der er det mange fine gitt.


 

Tror både Kristian og Trym koste seg like mye som meg, er veldig glad at vi alle 3 liker sånne ting. Så hva er bedre enn å bruke fridagen isammen på noe alle liker.

Ellers så er vinterklær pakket bort og sommerklærne tatt fram idag 😊 Ett sett med vinduet er tatt bort, så nå kan sommeren komme! 

Alt i alt så kan jeg ikke klage på denne fridagen 😊

Dagens opptur!

I fjor var det ikke planen…I år var det ikke planen… Men jeg blir så misunnelig på Kristian 😂 Så da ble det ny mobil i år også! 


 

Jeg kjenner meg selv ikke godt nok tydeligvis. Eller det vil si, innerst inne gjør jeg det, fordi det ligger en stemme der som sier at “klart skal du å ha ny mobil .

Så da kom det ny mobil i posten. Samsung galaxy S8+ . Veldig lekker mobil må jeg si!  Må bare å få teste den ut , og jeg gleder meg til å prøve kameraet. Nå er målet være å bli flinkere til å huske å knipse litt bilder 😊 

Da gjenstår det å se om det blir bedre bilder eller om det er fotografen det er noe feil med 😂

Og så blir det nok litt shopping her 😊

De gale har det godt!

Huset er stille, nok en helg er over, og jeg har ligget langstrakt ut i go’stolen i nesten hele dag. 

Det har vært en minnerik helg, mange nye bekjentskap og mye hygge. Og så er det så hyggelig å høre flere sørlendinger samlet er borte 

Arly Karlsen og sønnene spilte for oss sammen med Hawk Christensen. Da ble det liv i lokalet!

Og store deler av kvelden ble brukt til dansing, så egentlig var jeg på trening i flere timer 😂 Det kjennes iallefall slik ut idag.

Det var tydeligvis dagen for selfies og bilder igår, så her kommer et bildedryss : 

Kan ikke si noe annet enn at “de gale har det godt” 😊

Ekte redneck-øl

Å få besøk fra Mandal var jaggu-meg bra! Tror de må komme oftere😂 
1 kasse til hver med hjemmebrygget øl! Og de smakte ikke vondt 😉 

Kjøleskapet er studd av grillmat og pålegg, og frysen studd med krydderpølser😂

Dette var virkelig stas! Første besøk av Bodil og kjæresten, og Eva tok turen til oss. 

Så idag blir det grilling, øl og hygge. Å-du som vi skal kose oss! Og så er det medlemsfest 😊 Folk begynte å komme allerede igår, så det blir nok en livat dag .

Ha en finfin lørdag!
 

Hvorfor har vi ALLE fordommer?

Er vi født med fordommer, eller blir vi opplært i oppveksten? Kanskje vi blir påvirket av venner og familie, eller til og med i skolen?

Vi har vel alle våre fordommer? Bare i ulike grader kanskje? Noen er mere åpne enn andre om sine fordommer, mens andre holder dem i sin lille sirkel av mennesker som mener det samme.


 

Det sies:

“Fordommer kan ofte være basert på mangelfull kunnskap. En fordomsfull holdning gjør en person disponibel til å uttrykke antipati overfor personer og menneskegrupper, men også ideer eller objekter. Begrepet brukes vanligvis i en negativ beskrivelse av personers holdning basert på gruppetilhørighet.”

Det er faktisk veldig skummelt med fordommer, fordi  vi vet jo gjerne ikke hvor man har folk. Eller så kan man jo risikere å få høre det så fillene fyker.

Istedenfor å ha fordommer, hvorfor ikke lese seg opp litt på “emnet” , og så ta et standpunkt? Ikke forhåndsdømme med en gang.

“Fordommer rettes ofte mot sosiale grupper som en selv ikke er medlem av. Slike grupper kan defineres ved rase, etnisk eller religiøs tilhørighet, seksuell orientering, kjønn, utdanningsnivå, yrke, og så videre. Fordommer baserer seg på stereotypier eller ideer man har om medlemmene i slik en gruppe. Når fordommer uttrykkes gjennom adferd, kalles det diskriminering.”

Og hvorfor er noen veldig nedlatede mot andre grupper, når personen egentlig er like dann?

Ikke lett å bli klok på dette nei…

 

Gratulere med dagen!

Da var Norges dag kommet 😊 Flagget er på plass og finstasen på. Dagen startet med egg og bacon til frokost 😉 Og så er jeg så og si ferdig snakket 😂

Tog har vi sett, softis er spist og take-away hentet. Må jo kose seg litt ☺

 

Kaker har jeg ikke bakt, men laget noe mye bedre!  Sjokolademousse 😍


Skal ikke skryte på meg at det ser bra ut, men at det smaker godt -det kan jeg garantere😉

 

Viktig å feire vår nasjonaldag med alt som hører til. Denne dagen feirer vi vårt flotte og gode land. Vi feirer vår frihet og uavhengihet. Vi feirer at vi lever i fred. 

Lenge leve Norge! 🇳🇴

La oss legge diskusjoner om flagg, folkedrakter og ulike feiringer tilside…

Dagen før dagen, i morgen vi skal feire vårt fedreland! For et fantastisk godt land vi lever i. Når jeg ser på mange andre land, så har jeg virkelig ikke mye å klage over. Vi har tak over hodet, mat på bordet og klær på kroppen. Ja vi har tilogmed medisin i skapet og en lege på speed dial, hva skjer med flagget liksom? Eller! 

La oss legge diskusjoner om flagg, folkedrakter og ulike feiringer tilside, og heller konsentrere oss om at vi skal feire Norge! I morgen tar vi av oss arbeidsklærne, finner frem det fineste vi har å ikle oss, selv om vi tilogmed hater det, jaffal gubben! Er liksom litt vanskelig å dresse opp en som er REDNECK 😉  Vi skal feire alt hva vårt land har å by på, rettigheter, stemmerett, talerett og ikke minst en flott kongefamilie. Vi skal feire at vi er uavhengige! Noe vi faktisk har vært i mer enn åtte generasjoner.

Jeg vil ønske dere, kjære venner og familie en fin feiring. Jeg ønsker alle som er innom bloggen, en fin feiring.  Gode ønsker  til alle i Norges land, om en fin feiring!

I morgen skal dagen feires med flagg, tog, is og alt som følger med. Korpsmusikken skal ljome i folkemengden og Ja! jeg digger korpsmusikk😉 Stemningen denne ene dagen i året, er ikke lik noen annen. Store som små koser seg.

Som en liten påminnelse etter gårsdagens innlegg: Jeg vil igjen få benytte anledningen til å takke ALLE våre flinke, yrkessjåfører som er på veien både dag og natt, slik at du og jeg får pølser og is på selveste 17.mai 😉 Takk 😉 

 

 

Lastebil-sjåførene  våre hverdagshelter.

I går delte jeg et innlegg på min facebook side, og der var det ei som kalte lastebil-sjåførene for hverdagshelter. Og det er jo helt sant! Hadde det ikke vært for dem, så hadde vi hatt verken mat, drikke, medisiner eller drivstoff, ja vi hadde faktisk ikke hatt noe. Har du noen gang tenkt over hvor alt hva du har i hjemmet eller bilen din har vært før det har havnet hos deg? garantert bak i en vare/ eller lastebil!

 

Dette er et tema som engasjerer mange, og de tilhører en yrkesgruppe som får mye negativ omtale. Hvorfor ikke hylle våre hverdagshelter som sørger for at vi får tilgang på alt vi trenger? 

Min samboer kjører tungtransport daglig, lange dager (min 12.t hver dag, borte i bilen) og ikke verdens best betalte jobb i forhold til arbeidsmengden, men han trives. Og jeg trives i bilen når jeg har anledning til å være med 😊

Hvis man skal si noe om kjøreforholdene demmes, så burde det faktisk vært obligatorisk for samtlige, en tur i passasjer-setet. Dette for å lære litt om hvordan det er å bevege seg i trafikken med 50.tonn. En lastebil har veldig mange dø-soner, og det er nesten helt umulig å se biler som kommer snikende inn fra sidene. Dette er faktisk grunnen til at de fleste lastebilsjåfører forsøker å holde en så stor luke som mulig, til biler foran seg.

Har du noen gang tenkt på hvor lang bremselengden er på en bil med mange tonn last, når du hiver deg inn rett foran? Man har dessverre ikke mye å stille opp med hvis man er uheldig, antageligvis sitter sjåføren i lastebilen trygt fysisk, men langt ifra trygt psykisk. Og som om det ikke er ille nok, statens vegvesen, sammen med politiet har jo gjort det til rutine at, uansett hva som har skjedd, så er det stort sett tung-transportøren som er antatt skyldig 🙁 

 

Tenk litt etter neste gang du møter en lastebil, på hva de egentlig gjør for oss. Sett pris på dem istedenfor å irriterer deg over dem😊 Respekter dem i trafikken og du får respekt tilbake.

Kanskje takke dem og ønske dem en fin 17.mai……