Jeg er klar!

Da er det slutten på et helt fantastisk år! 

2017 har vært et helt fantastisk år. Jeg har ikke ord. Høydepunktet er jo selvsagt da jeg og gubben sa “JA” til hverandre i september❤

Jeg vil gjerne takke alle dere som gidder å lese bloggen om mitt liv.

Jeg vil gjerne takke familie og venner som kjører i mange timer for å besøke oss, og som tar godt imot oss når vi kommer til Mandal.

Tusen takk til  Kristian og Trym som holder ut med meg ! 

Nå gleder jeg meg bare til en fin avslutning på dette året, og starten på 2018.

Godt nyttår! 

KJØRR

En smuuuuule trøtt… Ble altfor sent igår, og altfor tidlig opp. Men jeg vil jo ikke gå glipp av morroa😊

Ikke alle som har fri i romjulen, og jeg er en av dem som må jobbe. Men jeg kan vel ha det litt gøy fordi om 😊 Turen igår gikk til Glassheim Rock og Kultur scene. Viktig å få med seg noen konserter. Ikke heeeelt min type musikk, men det er jo bare morro. Alltid gøy å treffe nye folk og folk man ikke ser så ofte. 

Igår stod Staysman og Lazz på scenen. De er nå flinke til å lage liv. Og det så ut til at folk storkoste seg. Jeg må nok ærlig innrømme at jeg kunne ønske jeg hadde fri idag så jeg kunne blitt til slutt. Men men, det kommer alltids en konsert 😊

Kan vel ikke akkurat skryte på meg at jeg er så flink til å ta bilder alltid😂 men men, morro likevel 😊

Fordelen med å måtte jobbe dagen etterpå, det er jo at vi slipper å stresse med å få sjåfør hjem😊 Slapp å stå ute og fryse mens man venter på en bil 😉 

Nå er jeg kommet meg hjem fra jobb, og kjenner at det blir en tidlig kveld 😂

Ha en fortsatt fin romjul 💙

Tilbake til hverdagen 😏

Våknet til snø! Noe så fantastisk! 

2.juledag og det er jobb igjen i morgen. Ingen ekstra juleferie her nei. Men men, godt å komme i rutine igjen før det kommer flere fridager😉

Det har vært en flott jul. Juletreet fant vi selv. Og det ble helt perfekt. Pyntet på lille julaften som er tradisjonen til Kristian.

Julemiddagen var god og jeg tror alle var fornøyde med gavene. Jeg var mere enn fornøyd 😁 Vi har ingenting å klage på. Selv om julen består av mere enn gaver, så må jeg innrømme at det er noe av det gøyeste.

I år har vi pyntet huset vårt litt 😁 Vi tok bilde fra veien da vi hadde vært å tent lys på graven til faren og broren til Kristian ❤

Idag skal vi bare slappe av, måke litt snø og nyte fridagen med Frost på tv-en ❤

Klar, ferdig, gå! Ferdig!

Liv på kjøkkenet!

Nå er juleferien igang. Ikke så lang ferie, da jeg må jobbe i romjula😏 Men igår startet ferien og da var det liv i huset.

Svigermor kom på middag. En så fin middag som risengrynsgrøt 😂 Det er jo jul og det hører med.  Jeg er vandt til å samles til “graud” lille julaften, men da er Trym bortreist, så ble litt på forskudd.

Trym, Rebecka, Thea og jeg har idag laget kakemenn og rulla marsipan-kuler i alle slags farger. Vi har kost oss med smaksprøver, og bakst fra forrige dagen. Vi har rett og slett kosa oss med juleforberedelser 🎅 Det er faktisk skikkelig koselig å roe seg helt ned og bare kose seg.

Og jeg syns jo det er veldig koselig at Rebecka og Thea (nieser) også synes det er koselig å tilbringe litt tid sammen med oss❤ 

Så da er vel julebaksten ferdig for denne gang, hvis ikke jeg plutselig finner på noe annet. Kakemenn, pepperkaker, konfektkaker og marsipan-ruller er ferdige. Julestemningen siger inn, og været har en stor medvirkende effekt ❤

Kidsa avsluttet kvelden ute på akebrett sammen med nabogutten.

Roen senket seg og  tid for å legge seg 😊

Tidlig kveld fordi  idag skal resten av julegavene handles! 

Ha en fin dag og en fortsatt fin førjulstid ❤

 

Hvilken juletradisjon liksom 😣

Tradisjon. Hvilke juletradisjoner har du? Tradisjoner med venner? Eller med familien?

Her i huset jobber vi med å lage tradisjoner. Ellern, jeg er kanskje litt alene om å prøve da😂  Og desember blir plutselig så kort… Den går så altfor fort. Men nye tradisjoner for familien er igang.

Da jeg bodde i Mandal, pleide jeg og mamma å bake en del. Alt fra gjærbakst og julekaker, til drops og karameller.  Jeg var heldig å få være med mi søster og hennes barn, hennes venninner og barn, til kakemenn baking. Da jeg bodde i Mandal, så hadde jeg nok litt bedre tid. Kortere vei til jobb og kun dagskift den siste tiden. 

Så et lite savn til tradisjoner har jeg nok, men det må man jo bare gjøre noe med😊 Så idag som formen er litt bedre, feber og hosting…så skal vi lage god lukt i huset. Pepperkakedeigen er klar, og ingrediensene til konfektkaker er funnet fram. Da får jeg og Trym kose oss på kjøkkenet med litt baking.  

Fyr i ovnen og julemusikk på anlegget 🎅

Til neste år tenker jeg å invitere svigermor, nieser og Trym til bakedag her hjemme. Det kan bli en fin tradisjon ❤

Møkka lei julen! Eller, det jævla kjøpe presset!

Hysteri!

Nå er det snart jul og gavehysteriet har holdt på en stund. (Alt for mange år faktisk) Og det er ennå noen dager igjen.

Ja, dere har ennå 6 dager igjen til å bruke opp lønningen, og makse ut kredittkortene. 

Er det virkelig sånn julen har blitt? At man må kjøpe så dyre gaver at man må slite hele januar eller flere måneder etter med å betale?

De store gigant-kjedene reklamerer for en PC til kun 6900! Løp og kjøp! Det er jo et kupp! Eller slalomutstyr til 4999. TV til 9000.  Det er iallefall ingen som får så dyre gaver av meg. 

Julen handler vel om mere enn dyre gaver?  Misforstå meg rett, jeg elsker gaver.  Og jeg elsker å gi gaver. Men det er jo ikke meningen at andre skal bli blakke pga meg.

For noen år tilbake, hadde jeg og ei veninne en fin ting. Vi ga kun gaver til hverandre som vi hadde laget. Om det var hjemmelaget snop, håndverk eller hva som helst, bare vi la litt innsats og hjerte i det. Så gikk vi over til å ta en tur ut for å spise middag og fjase før jul istedet for. Men nå bor vi så langt fra hverandre at det er umulig å få til. Men veldig gode minner å ha! 

Her i huset, så er vi vel ganske flinke til å kjøpe praktiske ting i gaver. Barn får leker i fleng og husker ikke hvem dem får hva av. Vi får nå gode tilbakemeldinger på at gavene blir godt tatt imot og glede blir vist. Noen småting får dem i tillegg da 😊  Noe av de lureste vi har funnet på sammen med mi søster, det er gaven til vår bestemor. Eldre mennesker har jo stort sett skapene fulle og alt dem trenger, så hun får gavekort på kafeen så hun kan kose seg ute med sine venner. Den gleden hun viser for det gavekortet, den er stor.

Mange velger også å donere eller gi til ulike organisasjoner. Noen ønsker å bli fadder, noen gir f.eks en geit til en familie i et fattig land, og noen ønsker å gi til kreftforeningen. Som noen kanskje har fått med seg, så prøver vi å samle inn 50000 til kreftforeningen. Pengene som kommer inn der, går direkte til forskning på beinmargskreft. Dette har blitt en hjertesak, da svigerfar døde av den type kreft i november. Hvis du vil bidra, så kan du gjøre det HER . Alle donasjoner , små som store, er hjertelig velkomne❤

Så hva gjør dere? Uansett valgene deres, så ønsker jeg dere en god førjulstid. Stopp opp og gjør dagen til et annet menneske bra. Ikke alle har det like godt, og mange gruer seg til jul 💙

 

Alkohol i julen, hvem tar seg av barna?

Det er så viktig! Så utrolig viktig ! Jeg håper og tror at de fleste er enige med meg. Eller? 

Julen 2015

Jeg vet jeg nå står i fare for å bli “halshogd” av enten den ene eller den andre. Et utrolig ømfintlig tema.

Nå i disse tider er det veldig mye prat om “hvit” jul. En jul der man tar hensyn til barn når det kommer til alkohol og rusmidler.

Men hva menes med hvit jul? Kan man da ikke nyte en øl til ribba eller en akevitt til pinnekjøttet? Eller kan man ikke heller vise barn at man kan nyte litt alkohol uten å måtte drikke seg full? 

Ja, jeg vet at mange endrer oppførsel etter 2 øl. Men jeg tror de fleste er voksne nok til å kjenne sine begrensninger når barn er tilstede. 

Uheldigvis er det for mange barn som gruer seg til jul fordi voksne drikker seg fulle. Tenk å være et barn som gruer seg til en så fantastisk dag. Jeg kan faktisk ikke forestille meg hvordan det er. 

Jeg er selv oppvokst med at det var lov med en øl til maten, ettersom jeg kan huske. Men det var ingen selvfølge at alle voksne valgte det. Heller langt derifra. 

 Jeg kan ikke huske selv å ha hatt alkohol på julaften. Jeg har aldri hatt noe lyst på det. Den ene dagen i året, den er ikke kun for barn skjønner du. Den er også for slike som meg. Sånne som meg som elsker jula, og alt som følger med. Og jeg syns det er kjekt å kunne kjøre hvis noe skulle skje.  

Men bare så det er sagt, en øl eller to skader ingen. Måtehold kalles det vel kanskje. Ja, barn merker fort forskjell, men det er jo ikke meningen at folk skal drikke seg fulle… da har dem et problem i mine øyner.

Uansett, jeg koser meg mye bedre uten alkohol på en slik dag. Gjør du? 

Hva tenker dere om dette temaet?  Noen som vil dele meninger? 

Så vær så snill, ikke gi barn noen grunn til å grue seg til en slik dag. Vær voksen og vis måtehold.