Poff, så var det over

Jeg tror jeg er i sjokk! Vi er vel hjemme etter en fin festival. 

Men nå er 4 uker ferie over! Hvor ble ukene av? Jeg er ikke helt inneforstått med at jobben kaller i morgen… Men det som er positivt, det er at jeg bare skal jobbe i 3 dager. Så tar jeg like godt 1 1/2 uke til med ferie.

Det har vært en innholdsrik festival, mye musikk og gode venner. Ganske hyggelig å møte mennesker som vi kun treffer 1 gang i året. Og det er i Seljord.

Igår cruiset vi litt rundt, Eva tok ansvar og kjørte oss andre rundt. Greit å slippe å gå gjennom alle campene 😊

Vi var litt uheldige med været igår, men det var varmt og solen kom frem mellom regnskyene. Og vi tåler litt regn. Det er jo bare å søke ly i nærmeste fortelt. De fleste tar hjertelig imot andre festival-deltagere. Akkurat sånn det skal være 😊

Takk til alle som bidrar til en fantastisk festival! 

Nå blir det pizza og tv-titting resten av kvelden ❤

 

Vi holder koken

Fredagen er allerede kommet. Men vi har heldigvis noen dager igjen.

Det sies at det kan bli årets varmeste dag idag, og det merkes. Heldigvis er vi så privligerte at vi har kaldt vann i dusjen her. Igår kom brannbilen og dusja dem som ville. Det var godt det! Håper de kommer idag også.

Konserter fikk vi med oss igår, mange kjentsfolk og mange nye. Et yrende folkeliv. Blir litt annen stemning når vi har fint vær. 

 

Varmt og godt hele dagen. Varmt i vogna om morgenen. Men vi har mye kald drikke og kald vann. Så vi koser oss ❤

Seljord countryfestival 2018 er igang

Vi er igang med dag nr.2 på Seljord countryfestival 2018. Allerede før klokken var 9 stekte solen.               Digg Digg Digg!

Rotlaus var på scenen igår, mye folk til tross for at det var dag 1. Men rart hvordan solen og varmen får folk ut.

Stemningen var på topp fra formiddagen til leggetid. En hærlig gjeng som vi har reist sammen med, og ennå flere kommer. Perfekt vær! 

Tidlig oppe idag for å fikse frokost til gjengen. Det har av en eller annen grunn blitt min oppgave. Men så lenge folk er fornøyde, så skal jeg med glede lage 😁

Kortreist drikke

Jeg må nok innrømme at jeg syns det er litt gøy. Spesielt når man får det til.

Forrige uke, helt til idag faktisk, har vi hatt besøk. Og jeg digger å ha masse liv i huset. Huset er lite, men der det er hjerterom – er det husrom.

Så denne helgen har jeg fått hjelp til plukking av bær i hagen. Vi har utrolig mye på trærne og buskene i år. Og det er jo litt gøy at det kommer til nytte.

Vi har laget en del likør av kirsebær, rips og bringerbær. Noen mix og noen “rene”. 

Mamma fikk ei bøtte med kirsebær med hjem, svigermor og  Bodil fikk en bolle med rips. 

Bringebær fra hagen og multer fra Hardangervidda har blitt til syltetøy.  2 kasser med jordbær ble til syltetøy ( de kjøpte vi 😊)

Fint med besøk, og godt å få hjelp ❤ Og mye koseligere enn å gjøre det alene.

Gøy å få oppleve

Det var egentlig ganske vilt! Så mange mennesker samlet på et område, og den gode stemningen.

Ja, vi var en del av de 40 000 menneskene som rocket til Guns N’ Roses!  De gutta holder virkelig mål.

I over 3 timer stod dem på scenen uten pause. Gamle slagere går aldri av moten. Ikke for meg iallefall. 

Jeg valgte å være sjåfør igår, og det er igrunnen helt ok. Jeg liker å høre på musikken og virkelig få med meg konserten. Men for all del, igår fristet det litt med ei øl i solsteiken.

Jeg er utrolig glad for at jeg fikk oppleve dem live. Når man har hørt på et band siden man var ganske liten, så er det faktisk ganske stort å få oppleve denne konserten.

Nå er det bare å glede seg til konserter på Seljord. Og til konsert i Danmark i oktober. 

Vår lille tur på vidda..

Endelig litt ledig tid til å skrive litt om turen vi hadde til Hardangervidda. Ting har gått i ett siden vi kom hjem på onsdag. 

Reisefølget ble med til hjem til Jevnaker, og min svoger kom med fly. De skulle videre til Sverige dagen etter. Er man på tur, så hvorfor ikke campe i hagen i hengekøyer? 

Mandag reiste Trym, Marit , Sofie, Åse og jeg på tur. Turen gikk til hardangervidda. Og for meg som er litt avhengig av facebook og lignende, da funket Telia dårlig… men jeg overlevde, og det var igrunnen litt godt.

3,5 timers biltur, 1,5 times båttur etterfulgt av tilsammen 6 timer gåing! Men for all del, vi hadde mange gode pauser. Ryggsekkene var tunge og det var veeeeldig varmt. Og turen gikk stort sett oppover.

Vel fremme på hytten, en hytte uten strøm og vann, soverom,stue og kjøkken i ett, og mus som faste husdyr. Her skulle vi kose oss. 

Litt fisking i båten (ingen fisk), molteplukking, mye kortspill, enkel mat og mye godteri. Det er livet det.

Turen ned gikk myyyye fortere. Litt kaldere i luften, litt lettere ryggsekker, og mye nedoverbakker. Et par hester på ferie møtte vi også på. 

Nå har noe gjester reist, mamma og pappa har kommet, og noen flere ventes. Liker besøk jeg 😊

Noen flere bilder fra turen

Vi var forresten på konsert igår. Tipper du hvilken? 

 

Dekning?

Noen dager uten dekning?

Dagen startet 04.20… og avreise fra Jevnaker 05.15… Trym og jeg har pakket sekken, og klare for noen dager på Hardangervidda.  Marit og jentene er like klare som oss. 

3,5 timers kjøring etterfulgt av 1,5 times båttur. Etter det tar vi beina fatt. Hvem vet hvor mange timer vi må gå 😊 

Om vi har dekning når vi kommer frem til hytten, det aner jeg ikke. Mulig det ikke blir en oppdatering før senere i uken isåfall.

Ha en fin dag ❤

Nesten en helt perfekt avslutning

En stk Monika som alltid roper stopp for tidlig, skulle drøye det litt denne gangen… Kristian ler jo alltid av meg, fordi det er jo alltid en meter til å rygge på eller god passasje på siden.

Så denne jenta her ropte så altfor sent igår… Kristian var sliten og hadde dårlig sikt… Her er resultatet….

En så fin ferie vi hadde hatt, for å så avslutte den på denne måten… Er det mulig 😫

Stemningen ble litt laber…. Vi fikk mange tips til hvordan vi skulle tette og gjøre det finest mulig. Plutselig kommer Kristian inn med skiltet som står over kjøkkendøra. Det var jo en perfekt størrelse, farger og tekst! 

Så nå har han styrt i vei for å tette og gjøre det fint.

Jeg tror nesten det var meningen at det skulle skje, vogna ble jo bare mye kulere ❤

En helt perfekt avslutning 😊

Dalsnibba! Oh my, så utrolig utsikt! 

Jeg tror faktisk ikke denne utsikten kan beskrives, jeg tror man må oppleve dette utsiktspunktet for å skjønne hva jeg mener. 

Heldigvis lettet tåken underveis, og vi kunne se milevis i alle retninger. I bunnen av Dalsnibba befinner vi oss på 1000 m.o.h . Og på toppen er høyden 1500 m.o.h.  Man føler seg rimelig liten blandt så enorme fjell. 

Herfra så Geirangerfjorden veldig liten ut. Ørnevegen så vi veldig godt, gøy å se hvor bratt og svingete den egentlig var.

Heldigvis fikk vogna stå igjen i bunnen, var jo ingen vits i å dra den med seg opp. 

Når en ser på vannet her oppe i fjellene, så skulle man tro man var i den blå lagune. Men fy søren så kaldt vann ! Ganske logisk da 😂

 

Jeg er fortsatt overveldet av naturen i vårt land

Vi har nå parkert hjemme på Jevnaker. Sola varmet godt på veien.

På fredagen (altså igår) tok vi oss en kjøretur. Målet var Ørnevegen og Trollstigen. Men vi hadde noen mistanker om at utsikten var dårlig. Tåka lå tykt så langt vi kunne se.

Men når vi først var i nærheten, så måtte vi besøke, uansett vær.  Og under tåka, så var det spektakulært! 

Hele veien er jo et mesterverk!  Men som sagt, tåka var på plass. Ikke mye utsikt på toppen…😂

Vi stoppet også ved Gudbrandsjuvet. Noe så flott.

Ikke så ofte vi ser snø i midten av juli, så den måtte testes. Stein hard. 

Vi har virkelig tatt livet med ro. Stopper akkurat der vi har lyst, og blir der til vi har sett nok.

Minner jeg har fra vi var på ferie da jeg var liten, det var å stoppe langs veien for å hilse på sauer. Noen kjeks i hånda, og ut av bilen med oss. Tror den ene likte kjeks, og var litt nyskjerrig på mobilen.

Vi kom oss til Geiranger igjen utpå ettermiddagen/kvelden. Veldig greit å parkere vogna for et par netter der. Litt grilling og avsluttet kvelden med kortspill ❤