Påskekos.
Påskekosen er ferdig laget. Og jeg gleder meg til å smake Verdens beste Baileys.
Idag reiste Trym på påskeferie,og vi slapper av hjemme. Påske-baileys’en er ferdig laget, og biffen ligger til godgjøring på benken.
Ca 3-4 liter baileys er nå laget, og ligger til kjøling i kjøleskapet. Den er så utrolig enkel å lage, og smaker så mye bedre enn den man får kjøpt.
Så hvis du er glad i baileys, da bør du prøve denne 😉
Oppskriften:
- 300 g melis
- 450 g rørsukker
- 3 klyper vaniljesukker
- 12 eggeplommer
- 9 ss varm espresso (eller ca 1/2 Kopp kaffe)
- 3 strøkne ss kakaopulver
- 9 ts honning
- 3 liter fløte
- 300 ml 60% brennevin. (Vi bruker ca 0,5l 96% for at den skal virke litt bedre) 😁
- Bland kok-varm kaffe m sukker og rør til sukkeret er løst opp. Rør så sammen sukkerlaken m melis, vaniljesukkeret, eggeplomme, kakao, og honningen. Så rører du godt inn brennevin før du til sist rører inn fløten. Husk, ikke piske fløten til krem😉
Vi brukte litt mere kaffi istedenfor espresso, og en smule sterkere brennevin 😂 Så her er det bare å prøve seg frem 😊 Enjoy 🤠
God påske 🐣
23 kommentarer
Hei!
Bør jeg bruke vodka, whiskey eller en annen type brennevin?
Takk!
Jeg brukte å ca 2 dl wiskey for å få enda litt mer fres.. Detta er jo opp til hver enkelt person. Gætt er det hvertfall uansett .
Great article! Thank you 🙂 https://constructionlabrie.com/creativite-entrepreneur-general-montreal/
arnfinn: bra den ble vellykket 🙂
Hei. Veldig bra saker,smakte helt fortreffelig.
Har du flere oppskrifter pa forskjellige saker sa send gjerne til meg.
mvh arnfinn
Tone: tviler på at du kommer til å angre på det 🙂
Detta skal prøves👍🏻👍🏻👍🏻
Jernbanefrua..: jeg liker den også best i kaffi 🙂
Kose dere masse med det :-)) Her nytes den der kun i kaffen 🙂 Ellers lager vi noen ganger «tyrkisk pepper» selv. Mye godt en kan finne på å lage :-))
Roy Lyngstad: Hehe 😀 ikke helt min smak men…
Roy: Eller som du godt poengterte, er jo forskjell på volumet her 😉 Vi brukte ca 0,5L 96% og da skal vel det bli ca 13-14%
Vaniljesaus, oboy og hjemmebrent fungerer like godt. Litt farlig for du kjenner ikke spritsmaken så godt
😊
Hei bare lurte men med det regnestykke så skal du ha i 1 liter med brennevin å ca 3 liter med vann får å få 23 prosent men har ikke du i bare 3 deseliter? Da jeg ikke er den skarpeste kniven i skuffa kan jeg godt ta feil😇😇😇😇😇
Arne Henrik: Du har sprit med en viss alkoholprosent som skal tynnes ut med vann for å oppnå en lavere alkoholprosent. Hvor mye vann skal til?
Alkoholprosent før fortynning:
94%
Ønsket alkoholprosent etter fortynning:
23%
1,00 deler 94 % alkohol blandes med 3,09 deler vann for å få 23 % alkohol.
kilde; https://hardcode.no/sprit
Denne må jo bli veldig svak. Blir jo ikke mer enn ca 5%.
Selv med HB så holder den ikke mer enn litt over 8%.
Magne: ikke 96% som vi bruker 🙂
du kan fint kjøre etter denne. du får ca svenskeøl-styrke på denne baileysen….
Anita Hagen: absolutt verdt å lage 🙂
Per: vi bruker 96 % , så den ender vel opp på ca 25 %. 🙂
Jeg er kjempe glad i Baylis.så denne oppskriften skal jeg prøve 😉Tusen takk 👍
Anonym: det lengste den har vart hos oss, var 3 uker. Så egentlig aner jeg faktisk ikke hvor lenge den holder. Denne oppskriften har jeg ganget med 3, så en trenger ikke jo ikke lage så mye 🙂
Hørtes fatastisk ut den. Men 3dl 60% sprit blandet med 3 liter fløte + diverse andre ingredienser så lure ej på kor mange % blir den ferdig blandet?
God Påske 👍
Hvor lenge holder denne seg?