Hjemmelaget Baileys, en påske-tradisjon😉🐣

Påskekos.

Påskekosen er ferdig laget. Og jeg gleder meg til å smake Verdens beste Baileys.

Idag reiste Trym på påskeferie,og vi slapper av hjemme.  Påske-baileys’en er ferdig laget, og biffen ligger til godgjøring på benken.

Ca 3-4 liter baileys er nå laget, og ligger til kjøling i kjøleskapet.  Den er så utrolig enkel å lage, og smaker så mye bedre enn den man får kjøpt. 

Så hvis du er glad i baileys,  da bør du prøve denne 😉

Oppskriften

  • 300 g melis 
  • 450 g rørsukker
  • 3 klyper vaniljesukker
  • 12 eggeplommer 
  • 9 ss varm espresso (eller ca 1/2 Kopp kaffe)
  • 3 strøkne ss kakaopulver 
  • 9 ts honning 
  • 3 liter fløte
  • 300 ml 60% brennevin. (Vi bruker ca 0,5l 96% for at den skal virke litt bedre) 😁
  •  
  • Bland kok-varm kaffe m sukker og rør til sukkeret er løst opp. Rør så sammen sukkerlaken m melis, vaniljesukkeret, eggeplomme, kakao, og honningen. Så rører du godt inn brennevin før du til sist rører inn fløten. Husk, ikke piske fløten til krem😉

 

Vi brukte litt mere kaffi istedenfor espresso, og en smule sterkere brennevin 😂 Så her er det bare å prøve seg frem 😊 Enjoy 🤠

God påske 🐣

23 kommentarer

Siste innlegg