Påskekos.
Påskekosen er ferdig laget. Og jeg gleder meg til å smake Verdens beste Baileys.
Idag reiste Trym på påskeferie,og vi slapper av hjemme. Påske-baileys’en er ferdig laget, og biffen ligger til godgjøring på benken.
Ca 3-4 liter baileys er nå laget, og ligger til kjøling i kjøleskapet. Den er så utrolig enkel å lage, og smaker så mye bedre enn den man får kjøpt.
Så hvis du er glad i baileys, da bør du prøve denne
Oppskriften:
- 300 g melis
- 450 g rørsukker
- 3 klyper vaniljesukker
- 12 eggeplommer
- 9 ss varm espresso (eller ca 1/2 Kopp kaffe)
- 3 strøkne ss kakaopulver
- 9 ts honning
- 3 liter fløte
- 300 ml 60% brennevin. (Vi bruker ca 0,5l 96% for at den skal virke litt bedre)
- Bland kok-varm kaffe m sukker og rør til sukkeret er løst opp. Rør så sammen sukkerlaken m melis, vaniljesukkeret, eggeplomme, kakao, og honningen. Så rører du godt inn brennevin før du til sist rører inn fløten. Husk, ikke piske fløten til krem
Vi brukte litt mere kaffi istedenfor espresso, og en smule sterkere brennevin Så her er det bare å prøve seg frem
Enjoy
God påske
23 kommentarer
Hei!
Bør jeg bruke vodka, whiskey eller en annen type brennevin?
Takk!
Jeg brukte å ca 2 dl wiskey for å få enda litt mer fres.. Detta er jo opp til hver enkelt person. Gætt er det hvertfall uansett .
Great article! Thank you
https://constructionlabrie.com/creativite-entrepreneur-general-montreal/
arnfinn: bra den ble vellykket
Hei. Veldig bra saker,smakte helt fortreffelig.
Har du flere oppskrifter pa forskjellige saker sa send gjerne til meg.
mvh arnfinn
Tone: tviler på at du kommer til å angre på det
Detta skal prøves


Jernbanefrua..: jeg liker den også best i kaffi
Kose dere masse med det :-)) Her nytes den der kun i kaffen
Ellers lager vi noen ganger «tyrkisk pepper» selv. Mye godt en kan finne på å lage :-))
Roy Lyngstad: Hehe
ikke helt min smak men…
Roy: Eller som du godt poengterte, er jo forskjell på volumet her
Vi brukte ca 0,5L 96% og da skal vel det bli ca 13-14%
Vaniljesaus, oboy og hjemmebrent fungerer like godt. Litt farlig for du kjenner ikke spritsmaken så godt

Hei bare lurte men med det regnestykke så skal du ha i 1 liter med brennevin å ca 3 liter med vann får å få 23 prosent men har ikke du i bare 3 deseliter? Da jeg ikke er den skarpeste kniven i skuffa kan jeg godt ta feil




Arne Henrik: Du har sprit med en viss alkoholprosent som skal tynnes ut med vann for å oppnå en lavere alkoholprosent. Hvor mye vann skal til?
Alkoholprosent før fortynning:
94%
Ønsket alkoholprosent etter fortynning:
23%
1,00 deler 94 % alkohol blandes med 3,09 deler vann for å få 23 % alkohol.
kilde; https://hardcode.no/sprit
Denne må jo bli veldig svak. Blir jo ikke mer enn ca 5%.
Selv med HB så holder den ikke mer enn litt over 8%.
Magne: ikke 96% som vi bruker
du kan fint kjøre etter denne. du får ca svenskeøl-styrke på denne baileysen….
Anita Hagen: absolutt verdt å lage
Per: vi bruker 96 % , så den ender vel opp på ca 25 %.
Jeg er kjempe glad i Baylis.så denne oppskriften skal jeg prøve
Tusen takk 
Anonym: det lengste den har vart hos oss, var 3 uker. Så egentlig aner jeg faktisk ikke hvor lenge den holder. Denne oppskriften har jeg ganget med 3, så en trenger ikke jo ikke lage så mye
Hørtes fatastisk ut den. Men 3dl 60% sprit blandet med 3 liter fløte + diverse andre ingredienser så lure ej på kor mange % blir den ferdig blandet?
God Påske
Hvor lenge holder denne seg?