Et sant forsøk på å ødelegge countrymusikken!

Hvorfor skal det hele tiden gjøres forsøk på å ødelegge for den gode countrymusikken. For en gjeng med sierumpa hengekladder vi er!

Det ropes nærmest fra alle kanter om at countrymusikken er borte, ødelagt, utvanna, osv. Osv. Hvor faen er det dere leiter? For dere som absolutt hele tiden SKRIKER over at countrymusikken er blitt borte, dere skjønner selv at dere fra tid til annen lager nye hull i føttene deres? For jeg klarer dessverre ikke kalle det noe anna enn «å skyte seg sjøl i beinet» når dere fra populist stolen dere påberoper at countrymusikken er «død». Den har forandret seg musikalsk i flere titalls grener, Orker ikke begynne å forklare dette for lyd-døve ører uansett!
 

Cale Tyson – “Old Time Blues”

Det jeg ønsker å nå ut med her og nå er; har dere giddet å sjekke om det finnes artister å band som i dag «2017» leverer det som i deres øyne er «den ekte» countrymusikken. Det er faktisk flere som pr.i dag lager classic country en hva det var for 50 år siden, problemet ar bare at den «nye» gjør seg mer fremtreden via sterke markedskrefter, som bruker STORE summer for å nå ut til massene. Dette i seg selv betyr ikke, at det ikke lenger er artister og band som sverger til valsetakt og de fire grunn akkordene G D Am & C.
 

OWjkDfRcCus
Ronnie Dunn – Cost Of Livin’

Hva dere ønsker å oppnå ved å hele tiden SKRIKE at countrymusikken er død? Det er og forblir en gåte for meg, da jeg kun ser dette som å «skyte seg selv i foten» Bruk heller tiden og energien din på å leite etter de rette artistene for deg. Det er tusenvis av nye, pluss mange av de eldre store stjernene, pilegrimene og legender som fortsatt spiller. Du bruker alt for mye energi på å leite etter feil i det nye, når du heller kunne brukt tiden din på å finne rett, i nytt og gammelt.

lMx__6Zc3S0
John Rich – Shuttin’ Detroit Down

BRUK HELLER TIDEN PÅ HVA DERE LIKER, FREMFOR Å OPPSØKE DET DERE MISSLIKER 😀

Ganske utrolig at en av de som regnes å være “den største legenden” i sjangeren countrymusikk. I utgangspunktet hadde planer om å bli gospel artist., Samtidig også gjorde alt han kunne, for å bli tatt opp i mainstream pop radio, platelister osv. Med andre ord; gjorde hva han kunne for å få musikken sin spilt i alle sjangere-stasjoner på radio, Han brydde seg liksom ikke så mye om de “båsene” enkelte i dag, hevder å ha større kunnskap om, en historien selv!

 

GD7vlDCbj1w
Holly Williams – Drinkin’

Ja musikken har utviklet seg, og ja! countrymusikken har gjort mange til vendinger til det 21’te århundre. Men hvis du gidder å bruke bare 2.min så finner du hundrevis av artister og band, som ønsker ta vare på og ikke minst bringe den klassiske countryen med seg inn i det 21’te…. Hvorfor hyller dere ikke dem, istedenfor å forbanne det nye? I mine øyne er det faktisk dere sta beist av noen folk, den klassiske countryen kommer dø ut med. Nettopp fordi dere bruker mer energi på å forbanne det nye, fremfor å hylle det gode gamle og de nye artistene, som prøver ta med seg det klassiske.

GkD20ajVxnY
Taylor Swift – Tim McGraw

Og seriøst hvis dere gidder lese litt historie vil dere finne utrolig mange likheter mellom f.eks Kitty Wells & “Mother Maybelle” til June Carter – Tammy Wynette – Dolly Parton – Shania Twain og Tayler Swift! Noe som dere også burde finne blant – Fiddlin’ John Carson – Johnny Barfield – Lester Flatt – (Flatt and Scruggs) Hank Williams – Johnny Cash – Merle Haggard – Jerry Reed – Dwight Yoakam – Randy Travis – Garth Brooks og Keith Urban.

Dette er ALLE artister som har bidratt til STORE forandringer fra hver sine tids epoker, innen countrymusikken. Her ville ikke det ene eksistert uten det andre. Så mitt råd til dere som hele tiden sutrer og klager.

BRUK HELLER TIDEN PÅ HVA DERE LIKER, FREMFOR Å OPPSØKE DET DERE MISSLIKER 😀

Her har dere noen gode eksempler på musikk dere kan lytte til
Dolly Parton, Kenny Rogers, George Strait, Clint Black, Alan J, Wynonna, Reba, Sara Evans, Ronnie Dunn, Alison Krauss, Chely Wright, Martina McBride, Marty Stevart, Don Henley, Vince Gill, Keith Withley, Tim McGraw, Faith Hill, Hank Williams Jr. ALLE disse er like aktuelle i dag som for 20-30 eller 40 år siden

 

4UCkDUlUJN4
Vince Gill – Take Me Down ft. Little Big Town

Ta med noen forholdsvis «nye» også da
Også kan vi jo ta med Cale Tyson, Holly Williams, Margo Price and the Price Tags, Randy Rogers and Wade Bowen, Son Volt, Lindi Ortega, Jason Isbell og Sturgill Simpson. Bare for å nevne noen dags aktuelle

LtxUDSRfmto
Margo Price – “Hurtin’ (On The Bottle)” 

Kan jo også ta med noen fantastisk gode norske; Lucky Lips, Narum, Ida Jenshus, Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen, Steff Nevers, Arly Karlsen And Sons, Bjøro Håland, The Boots Band, Morten Vestly Band, Hilljacks, The Northern Belle, Get Rhythm eller Spinning Wheels
Der nå har dere jo noe å begynne leite etter!
 

TdQkSpZcCLY
Lucky Lips – Sweet and Heavy

Et lite utdrag fra en online biografi om Alan Jackson, en som av de fleste regnes for å være “ekte country”
 

-The tremendous success of his debut album, Here in the Real World (1990), marked Jackson’s arrival among a group of country artists??including Randy Travis, Clint Black, Travis Tritt, Garth Brooks, and Vince Gill??that represented a new brand of traditionalism in country music and the end of the synthesized pop country trend of the 1980s.-
 

Mvh en med et “sant hjerte for countrymusikken” en bare bittelitt frustrert Bonza!!!
Av; Kristian Gulheim

 

4 kommentarer
  1. PK Støbakk: Hyggelig å høre! Synes det er alt for mye klaging over hvordan sjangeren vår har forandret seg, men folk har en tendens til å glemme at den har gjort så i snart 100år. Og den “såkalla” klassiske countryen er her i hope-tall, bare det at folk generelt ikke gidder lete eller følge med. Mye lettere å klage tydeligvis 🙁

   -Bonza-

  2. Godt skrevet !! Å ha et historisk overblikk som på en solid måte underbygger sakligheten bak dine meninger er godt å lese for en som også mener å ha greit med kunnskaper om countrymusikk. Forøvrig den viktigste redskapen jeg har når jeg lager mine egne låter.

  3. Fullstendig enig i det du skriver her. Kan legge til Mo Pitney i lista over gode nye countryartister.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg