hits

Hvorfor har vi ALLE fordommer?

Er vi født med fordommer, eller blir vi opplært i oppveksten? Kanskje vi blir påvirket av venner og familie, eller til og med i skolen?

Vi har vel alle våre fordommer? Bare i ulike grader kanskje? Noen er mere åpne enn andre om sine fordommer, mens andre holder dem i sin lille sirkel av mennesker som mener det samme.


 

Det sies:

"Fordommer kan ofte være basert på mangelfull kunnskap. En fordomsfull holdning gjør en person disponibel til å uttrykke antipati overfor personer og menneskegrupper, men også ideer eller objekter. Begrepet brukes vanligvis i en negativ beskrivelse av personers holdning basert på gruppetilhørighet."

Det er faktisk veldig skummelt med fordommer, fordi  vi vet jo gjerne ikke hvor man har folk. Eller så kan man jo risikere å få høre det så fillene fyker.

Istedenfor å ha fordommer, hvorfor ikke lese seg opp litt på "emnet" , og så ta et standpunkt? Ikke forhåndsdømme med en gang."Fordommer rettes ofte mot sosiale grupper som en selv ikke er medlem av. Slike grupper kan defineres ved rase, etnisk eller religiøs tilhørighet, seksuell orientering, kjønn, utdanningsnivå, yrke, og så videre. Fordommer baserer seg på stereotypier eller ideer man har om medlemmene i slik en gruppe. Når fordommer uttrykkes gjennom adferd, kalles det diskriminering."

Og hvorfor er noen veldig nedlatede mot andre grupper, når personen egentlig er like dann?

Ikke lett å bli klok på dette nei...

 

4 kommentarer

tror nokk ikke vi er født med fordommer, men vi blir prakket på fordommer fra barnehagen, lærere, foreldre, familie, venner og media... når en person som blir sett på som kul har en mening og fordommer for noen så ender det ofte opp med at de rundt den personen tar til seg disse fordommene, uheldigvis :/

Tror vi blir prakket med fordommer ,tvil og stiller spørsmål til alt .

Svært få tørr og være seg selv i dagens samfunn , da det er ett enerorm press på alt .

Ser selvfordommer mot det jeg gjør , vanskelig og akseptere at andre gjør sine egne ting og er stolt av det .

Fikk mange rare blikk da jeg startet opp som freelance modell i en alder av 45 år . Mine venner gledet seg på mine vegner ,mens beskjente satte ut rykter , jeg hever hodet høyt og vet det bunner i uvitenhet og sjalusi .

Fordommer vil nok alltid være tilstede blant folk dessverre.

Ta gjerne en titt på bloggen min :)

Sissel

Jeg tror det er veldig mye styrt av hvordan man blir oppdratt.. Jeg vokste selv opp med en mor som dømte folk ofte, "å herregud, hvordan mennesker er det det- se på den jakka, genseren under er lenger" "å herregud se på den etterveksten. De der kan ikke være bra" osv osv. Jeg tar selvfølgelig STERK avstand fra sånne fordommer og holdninger til andre mennesker!

Om alle bare kunne respektert hverandre og tenkt pent om hverandre ❤️ Det bor gode ting i de aller fleste..

Skriv en ny kommentar