hits

desember 2017

Jeg er klar!

Da er det slutten på et helt fantastisk år! 

2017 har vært et helt fantastisk år. Jeg har ikke ord. Høydepunktet er jo selvsagt da jeg og gubben sa "JA" til hverandre i september❤

Jeg vil gjerne takke alle dere som gidder å lese bloggen om mitt liv.

Jeg vil gjerne takke familie og venner som kjører i mange timer for å besøke oss, og som tar godt imot oss når vi kommer til Mandal.

Tusen takk til  Kristian og Trym som holder ut med meg ! 

Nå gleder jeg meg bare til en fin avslutning på dette året, og starten på 2018.

Godt nyttår! 

KJØRR

En smuuuuule trøtt... Ble altfor sent igår, og altfor tidlig opp. Men jeg vil jo ikke gå glipp av morroa😊

Ikke alle som har fri i romjulen, og jeg er en av dem som må jobbe. Men jeg kan vel ha det litt gøy fordi om 😊 Turen igår gikk til Glassheim Rock og Kultur scene. Viktig å få med seg noen konserter. Ikke heeeelt min type musikk, men det er jo bare morro. Alltid gøy å treffe nye folk og folk man ikke ser så ofte. 

Igår stod Staysman og Lazz på scenen. De er nå flinke til å lage liv. Og det så ut til at folk storkoste seg. Jeg må nok ærlig innrømme at jeg kunne ønske jeg hadde fri idag så jeg kunne blitt til slutt. Men men, det kommer alltids en konsert 😊

Kan vel ikke akkurat skryte på meg at jeg er så flink til å ta bilder alltid😂 men men, morro likevel 😊

Fordelen med å måtte jobbe dagen etterpå, det er jo at vi slipper å stresse med å få sjåfør hjem😊 Slapp å stå ute og fryse mens man venter på en bil 😉 

Nå er jeg kommet meg hjem fra jobb, og kjenner at det blir en tidlig kveld 😂

Ha en fortsatt fin romjul 💙

Tilbake til hverdagen 😏

Våknet til snø! Noe så fantastisk! 

2.juledag og det er jobb igjen i morgen. Ingen ekstra juleferie her nei. Men men, godt å komme i rutine igjen før det kommer flere fridager😉

Det har vært en flott jul. Juletreet fant vi selv. Og det ble helt perfekt. Pyntet på lille julaften som er tradisjonen til Kristian.

Julemiddagen var god og jeg tror alle var fornøyde med gavene. Jeg var mere enn fornøyd 😁 Vi har ingenting å klage på. Selv om julen består av mere enn gaver, så må jeg innrømme at det er noe av det gøyeste.

I år har vi pyntet huset vårt litt 😁 Vi tok bilde fra veien da vi hadde vært å tent lys på graven til faren og broren til Kristian ❤

Idag skal vi bare slappe av, måke litt snø og nyte fridagen med Frost på tv-en ❤

Dagen er endelig her ❤

Dagen er her ❤

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

Ønsker alle en riktig fin julekveld❤ 

💙juleglede💙

From

home to home

and

heart to heart.

From one place 

to another.

The warmth and joy of 

CHRISTMAS

brings 

us 

Closer to each other.

-Emily Matthews-

 

 

 

 

 

Klar, ferdig, gå! Ferdig!

Liv på kjøkkenet!

Nå er juleferien igang. Ikke så lang ferie, da jeg må jobbe i romjula😏 Men igår startet ferien og da var det liv i huset.

Svigermor kom på middag. En så fin middag som risengrynsgrøt 😂 Det er jo jul og det hører med.  Jeg er vandt til å samles til "graud" lille julaften, men da er Trym bortreist, så ble litt på forskudd.

Trym, Rebecka, Thea og jeg har idag laget kakemenn og rulla marsipan-kuler i alle slags farger. Vi har kost oss med smaksprøver, og bakst fra forrige dagen. Vi har rett og slett kosa oss med juleforberedelser 🎅 Det er faktisk skikkelig koselig å roe seg helt ned og bare kose seg.

Og jeg syns jo det er veldig koselig at Rebecka og Thea (nieser) også synes det er koselig å tilbringe litt tid sammen med oss❤ 

Så da er vel julebaksten ferdig for denne gang, hvis ikke jeg plutselig finner på noe annet. Kakemenn, pepperkaker, konfektkaker og marsipan-ruller er ferdige. Julestemningen siger inn, og været har en stor medvirkende effekt ❤

Kidsa avsluttet kvelden ute på akebrett sammen med nabogutten.

Roen senket seg og  tid for å legge seg 😊

Tidlig kveld fordi  idag skal resten av julegavene handles! 

Ha en fin dag og en fortsatt fin førjulstid ❤

 

Hvilken juletradisjon liksom 😣

Tradisjon. Hvilke juletradisjoner har du? Tradisjoner med venner? Eller med familien?

Her i huset jobber vi med å lage tradisjoner. Ellern, jeg er kanskje litt alene om å prøve da😂  Og desember blir plutselig så kort... Den går så altfor fort. Men nye tradisjoner for familien er igang.

Da jeg bodde i Mandal, pleide jeg og mamma å bake en del. Alt fra gjærbakst og julekaker, til drops og karameller.  Jeg var heldig å få være med mi søster og hennes barn, hennes venninner og barn, til kakemenn baking. Da jeg bodde i Mandal, så hadde jeg nok litt bedre tid. Kortere vei til jobb og kun dagskift den siste tiden. 

Så et lite savn til tradisjoner har jeg nok, men det må man jo bare gjøre noe med😊 Så idag som formen er litt bedre, feber og hosting...så skal vi lage god lukt i huset. Pepperkakedeigen er klar, og ingrediensene til konfektkaker er funnet fram. Da får jeg og Trym kose oss på kjøkkenet med litt baking.  

Fyr i ovnen og julemusikk på anlegget 🎅

Til neste år tenker jeg å invitere svigermor, nieser og Trym til bakedag her hjemme. Det kan bli en fin tradisjon ❤

Møkka lei julen! Eller, det jævla kjøpe presset!

Hysteri!

Nå er det snart jul og gavehysteriet har holdt på en stund. (Alt for mange år faktisk) Og det er ennå noen dager igjen.

Ja, dere har ennå 6 dager igjen til å bruke opp lønningen, og makse ut kredittkortene. 

Er det virkelig sånn julen har blitt? At man må kjøpe så dyre gaver at man må slite hele januar eller flere måneder etter med å betale?

De store gigant-kjedene reklamerer for en PC til kun 6900! Løp og kjøp! Det er jo et kupp! Eller slalomutstyr til 4999. TV til 9000.  Det er iallefall ingen som får så dyre gaver av meg. 

Julen handler vel om mere enn dyre gaver?  Misforstå meg rett, jeg elsker gaver.  Og jeg elsker å gi gaver. Men det er jo ikke meningen at andre skal bli blakke pga meg.

For noen år tilbake, hadde jeg og ei veninne en fin ting. Vi ga kun gaver til hverandre som vi hadde laget. Om det var hjemmelaget snop, håndverk eller hva som helst, bare vi la litt innsats og hjerte i det. Så gikk vi over til å ta en tur ut for å spise middag og fjase før jul istedet for. Men nå bor vi så langt fra hverandre at det er umulig å få til. Men veldig gode minner å ha! 

Her i huset, så er vi vel ganske flinke til å kjøpe praktiske ting i gaver. Barn får leker i fleng og husker ikke hvem dem får hva av. Vi får nå gode tilbakemeldinger på at gavene blir godt tatt imot og glede blir vist. Noen småting får dem i tillegg da 😊  Noe av de lureste vi har funnet på sammen med mi søster, det er gaven til vår bestemor. Eldre mennesker har jo stort sett skapene fulle og alt dem trenger, så hun får gavekort på kafeen så hun kan kose seg ute med sine venner. Den gleden hun viser for det gavekortet, den er stor.

Mange velger også å donere eller gi til ulike organisasjoner. Noen ønsker å bli fadder, noen gir f.eks en geit til en familie i et fattig land, og noen ønsker å gi til kreftforeningen. Som noen kanskje har fått med seg, så prøver vi å samle inn 50000 til kreftforeningen. Pengene som kommer inn der, går direkte til forskning på beinmargskreft. Dette har blitt en hjertesak, da svigerfar døde av den type kreft i november. Hvis du vil bidra, så kan du gjøre det HER . Alle donasjoner , små som store, er hjertelig velkomne❤

Så hva gjør dere? Uansett valgene deres, så ønsker jeg dere en god førjulstid. Stopp opp og gjør dagen til et annet menneske bra. Ikke alle har det like godt, og mange gruer seg til jul 💙

 

Lengsel, håp og glede

1 uke igjen ❤

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Ha en fin søndag og førjulstid ❤

Alkohol i julen, hvem tar seg av barna?

Det er så viktig! Så utrolig viktig ! Jeg håper og tror at de fleste er enige med meg. Eller? 

Julen 2015

Jeg vet jeg nå står i fare for å bli "halshogd" av enten den ene eller den andre. Et utrolig ømfintlig tema.

Nå i disse tider er det veldig mye prat om "hvit" jul. En jul der man tar hensyn til barn når det kommer til alkohol og rusmidler.

Men hva menes med hvit jul? Kan man da ikke nyte en øl til ribba eller en akevitt til pinnekjøttet? Eller kan man ikke heller vise barn at man kan nyte litt alkohol uten å måtte drikke seg full? 

Ja, jeg vet at mange endrer oppførsel etter 2 øl. Men jeg tror de fleste er voksne nok til å kjenne sine begrensninger når barn er tilstede. 

Uheldigvis er det for mange barn som gruer seg til jul fordi voksne drikker seg fulle. Tenk å være et barn som gruer seg til en så fantastisk dag. Jeg kan faktisk ikke forestille meg hvordan det er. 

Jeg er selv oppvokst med at det var lov med en øl til maten, ettersom jeg kan huske. Men det var ingen selvfølge at alle voksne valgte det. Heller langt derifra. 

 Jeg kan ikke huske selv å ha hatt alkohol på julaften. Jeg har aldri hatt noe lyst på det. Den ene dagen i året, den er ikke kun for barn skjønner du. Den er også for slike som meg. Sånne som meg som elsker jula, og alt som følger med. Og jeg syns det er kjekt å kunne kjøre hvis noe skulle skje.  

Men bare så det er sagt, en øl eller to skader ingen. Måtehold kalles det vel kanskje. Ja, barn merker fort forskjell, men det er jo ikke meningen at folk skal drikke seg fulle... da har dem et problem i mine øyner.

Uansett, jeg koser meg mye bedre uten alkohol på en slik dag. Gjør du? 

Hva tenker dere om dette temaet?  Noen som vil dele meninger? 

Så vær så snill, ikke gi barn noen grunn til å grue seg til en slik dag. Vær voksen og vis måtehold.

Å Du er liksom IKKE glad i jula, Kjære😂

Den perfekte julegaven kom tidlig iår ❤

Endelig kan jeg høre på radio igjen i bilen. Og jeg har endelig større utvalg enn P4 og RadioNorge.  Det er jo som en helt ny verden😂 Kosa meg skikkelig på vei til jobb idag. Begynte å bli litt lei av den musikken jeg har hørt på om og om igjen i en evighet 😂

Tusen takk for gaven kjære ❤ og for at du monterte den for meg igår ❤

Grønne Nisser til jul🎅🤶🎅🤶

Man skal prøve mye rart gitt 🤣

Et aldri så lite juleverksted fant sted i garasjen på Håland i Mandal denne helgen. Skulle tro det var noen kommune-arbeidere der 😉 Neida, det vi laget var nok ikke for alle å lage. Ingen av oss hadde prøvd dette, så nybegynnere alle sammen.

Etter litt feiling, lettere frustrasjon, litt oppgitt over å ikke skjønne helt, så ble de jaggu meg ganske så tøffe 😊

Kidsa fikk nå å laget litt, og heldige oss fikk gave med hjem. Sofie har laget helt alene. Ingen hjelp.

Åse mor er ganske så kreativ hun også. Hun ville lage en nisse, og en nisse ble det!

Sånne dager er så koselige! Masse smil og latter. Julemusikk i bakgrunnen. Elsker lukten av gran. Hendene lukter så godt etterpå 😂 Full av glitter og gode minner. 

Det store Kake salget 😃

Ikke alltid sorteringen er førstevalget, men dette var bare gøy og glede.

Vi har nå solgt kaker for klassen til Trym. De har allerede nå begynt å spare til klassetur i 10.klasse . (Går nå i 8.)  

Salget har virkelig gått unna! Vi solgte mye mere enn jeg kunne drømt om. Nå er kakene hentet, sortert og levert....  Det var ikke situasjonen for noen dager siden.

 Åååå, ligger bokser strødd over alt. Det ligger post-it lapper overalt. Poser.... Esker...

 Ferdig sortert, og jeg mangler  6 stk 🤔  Spørs om jeg må ut på kjøretur igjen.

Og ikke snakk om alle boksene som skal deles ut😂  noen skal jo faktisk fraktes helt til Mandal. I Helgen ! Hurra Hurra! 

Belønningen nå, det er karameller, kjeks og knekkebrød 😊 Yummi yummi 😊 Godt dem faktisk er ute av huset, ellers tror jeg badevekta hadde fått litt å jobbe med😂   

Fortsatt trivelig førjulstid til dere🎅🤶

Så tenner vi to lys i kveld...

Nå går det fort mot jul! 

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Ta vare på hverandre ❤

Ingen kontakt med resten av Verden 🤤

Hvordan skal det gå? Vet ikke om jeg klarer dette her... og hvor lenge vil det vare?

Det er ikke så ille som det høres ut til 😉 Men å gå 8 timer uten internett er en ting. Det klarer jeg meg fint uten på jobb. Men når man i i tillegg ikke kan motta anrop eller sms ,eller ringe ut,  da merker jeg at jeg sliter litt... og heller ikke forberedt...

Da begynner tankene å fare. Har noen prøvd å få tak i meg, at en ulykke har skjedd?  Har Trym kommet seg på skolen? Går alarmen hjemme? Ringer de fra skolen? Tankene kommer fort!  Men var jo ingenting å bekymre seg for😉 Ingen krise skjedd 😉

Ikke så mye spennende i hverdagen med andre ord.

 

 

 

 

En første gang for alt

Utfordning mottatt !

Trym snakket en tid tilbake om at han hadde lyst til å prøve snowboard. Så da tenkte jeg muligheten var tilstede idag etter at jeg hentet han. Jeg har selv stått på brett i *kremt* 21 år🙈 Det vil si, jeg har hatt en del pauser innimellom. Så jeg er ikke akkurat på toppnivå for å si det sånn 😂 Gøy hobby, tenker jeg. Men brettet var nå iallefall tilgjengelig og skoene passet han. Så vi spaserte ned til der vi gikk på ski igår.

Å stå på brett er ikke lett når man ikke har prøvd det før. Men Trym tok utfordringen på strak arm.  Så da må vi nok ta turen ned noen kvelder til uken for å øve litt 😊 Vi må jo benytte oss av fine bakker og god snø mens det ennå er bra føre.

Nå blir det sen middag. Lasagne ala' Trym og Monika. Viktig å kose seg litt 😊

Ha en fortsatt fin søndag 🤠

En gledens dag

Nå er vi for fullt inne i julemåneden 💙 

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Ha en fin 1.Søndag i advent. Gled en du er glad i og ta vare på dem rundt deg 💙

Første helg på sju måneder uten et gjøremål?

Vår første alene helg siden april, og vi har ingen planer! Det er skikkelig uvandt! Men du å godt.

Plutselig oppdaget vi at vi hadde en hel helg uten planer. Og Trym skulle avsted hele helgen. Shiiiit, hva gjør man da? Det er jo ikke noe vi er vandt til. Men igår gikk kvelden der vi lå som slakt etter en god biff- middag a'la Kristian. Det er virkelig noe han kan stelle istand. 

Så! En treg lørdag morgen i huset, ingen hast med å stå opp denne dagen. Fyrte opp i ovnen, spiste litt frokost og fant fram skiene! 

Ja, du leste riktig. Ski ,som i langrennski. Jeg er selv oppvokst  der skiene har vært fast innventar på føttene gjennom vinteren på hytta. Men ikke hatt muligheter de siste årene. Kristian har også gått mye på ski, men likt som meg, så har det ikke blitt helt prioritert.

Men nå har vi fått fantastiske skiløyper i bygda her, og de måtte testes ut i dag. Vi er jaggu meg heldige som har en liten spasertur til en langrenns stadion. Så nå håper jeg det ikke blir så tiltak å spenne fast skiene.

Så idag pakket vi sekken med litt ekstra klær, kakao og sjokolade. Spente på skiene og koste oss glugg. Så digg å være ute, bevege seg litt og tilbringe litt kvalitets tid isammen, uten å se på TV 😂

Resten av lørdagen skal nytes. Hvem vet hva vi finner på😊 kanskje det rett og slett blir en god middag og film. 

Tiden er inne!... AND THE WINNER IS.......

Tiden er inne!
Den heldige vinneren av 2 billetter til countrycruiset?


Morten i Norsk Redneckforening fikk gleden av å trekke en vinner. Og nå kom telefonen med hvem som vant! 
Er du spent?
Gratulere så masse til  LENE BREDESEN som ønsket å ta med seg GARD ØSTBY på countrycruiset! 
Ta kontakt for mere informasjon så billettene blir ordnet 🤠
Vi vil også minne på at det, KUN er trukket en vinner fra kommentarfeltet i bloggen til redneckfrue.blogg.no alt 273 deltagere

God helg og happy 2.Desember 🎅

 

Cruise info:

 

Country & Roots Cruise 3. februar

 

Color Magic presenterer Country & Roots Cruise 3. - 5. februar. Steff Nevers med band, Get Rythm, Country Heroes og Harald Thune med band leverer stemningen fra scenen. 

 

I tillegg byr cruiset på deilige matopplevelser i skipets flotte restauranter, show, taxfreeshopping, casino, spa - en reise med alt på ett sted.

Finn pris og bestill

 • Color Magic

  CountryCruise

  Priseksempelet inkluderer 2-døgns Cruise tur/retur Oslo-Kiel i en 3-stjerners lugar uten vindu samt fri adgang til all underholdning. Tillegg for singellugar og andre lugarkategorier.

  Country & Roots Cruisefra 798,-per personBestill

Gourmetrestauranten om bord

Dame i boblebad

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Disse artistene kan du svinge deg til:

 • Country Heroes

  Country Heroes

  Lovende band med ekte Nashville sound. Gutta har blant annet gjort stor suksess på festivaler i 2016 og 2017. Bandet oppsto rundt Oslo Opry-miljøet og bunner i en felles interesse for klassisk country. I stedet for å rocke opp, tar countrybandet musikken ned til det enkle, opprinnelige og melodiøse. Dette er country på høyt nivå!

 • Harald Thune

  Harald Thune

  Harald Thune er en musiker fra Nesodden. Vokalisten og gitaristen var bare 13 år da han startet sitt eget band, inspirert av Johnny Cash. Siden den gang har han vært med i flere band og kan skilte med flere plateutgivelser, blant annet «Johnny Cash Special», som ble utgitt i 2004.

 • Steff Nevers

  Steff Nevers med band

  Steff Nevers er en countryartist studiomusiker og plateprodusent fra Drammen. Artisten briljerer på både vokal og gitar, og er en etablert samt populær Country artist i hele Europa.

  Etter å ha vært gitarist i band innen andre stilarter, satset han på solokarriere innen country fra 2002. Noen år senere dro han til Nashville i Tennessee, USA og spilte inn albumet Closest to My Heart. Blant annet kan Steff Nevers skilte med Spellemannprisen 2009 i klassen country.

 • DJ Toini Knudtsen

  DJ Toini Knudtsen

  Toini Knudtsen er kjent som frontfigur i Toini & The Tomcats. Hun er en av sjangerens mest brukte DJ, og har et stort og bredt arsenal av låter som skaper feststemning. Toini opptrer i Donkey pub.

 • Get Rhythm

  Get Rhythm

  Get Rhythm er et ungt, men et aldeles fabelaktig band, med Johnny Cash karakter og sound. Stilen spenner over et vidt spekter med elementer av country, rock and roll, blues og spirituals. Disse 5 guttene fra Gausdal øser av sitt talent, og det kommer imponerende godt over scenekanten. En fantastisk hyllest til Johnny Cash sin rikholdige katalog og liv.

 • DJ soulboss

  DJ Soulboss

  Soulboss kan skilte med 20 års dj-erfaring fra både klubbscenen og eventbransjen. Han lever for musikk og hans eklektiske og inspirerende spillestil spenner over mange stilarter. I sin lange fartstid har han bl.a. snurret skiver på Osloklubber som Barock, Head On, Macondo, Smuget, Cosmo, Hammertson, Hard Rock Café, Stratos, Barbeint, Blå, Bar Bygdøy Allé, VU, Nobilis, Horgan's m.fl. 

Praktisk informasjon

Betingelser

Aldersgrense 20 år. Begrenset antall plasser, bestill tidlig. Vi tar forbehold om endringer.

 

Rutetider

Avreise Oslo kl 1400
Ankomst Kiel neste dag kl 1000
Avgang fra Kiel kl 1400
Ankomst Oslo neste dag kl 1000

Kontaktinformasjon

For ytterligere informasjon ta kontakt på tlf: 810 00 811

1.Desember og juleforberedelser

Hurra-meg-rundt!

Endelig 1.Desember! Årets beste måned er igang. Og den starter med nydelig vær. Ja, jeg elsker snø!  Snø og -8 grader 💙

Huset er ferdig pyntet, bortsett fra juletreet. Det kommer inn like før julaften. Jeg er jo ikke helt gal da 😂 Eller?  

Igår ble de siste pakkene til julekalenderen klare. Så nå er kalenderen til Trym klar. Jeg bare digger å tusle med sånne ting. Juleforberedelser ❤ 

Nå mangler det vel egentlig bare en duft av julekaker. Det får vi starte med til neste uke tenker jeg 😉

Ellers så blir det trekning av country cruise i kveld! Følg med 🤠

23 dager til julaften💙  Oh my 💙