hits

juni 2017

Dagene går for fort!

Idag sitter jeg å tenker på alt som bør ordnes til bryllupet før sommerferien 🤤 Og i løpet av ferien. 

Forrige uke var jeg å kikket litt på lokalet vi har leid til vår store dag. Trym hadde skoleavslutning der, så da fikk jeg inspisert litt i tillegg ☺ 


 

Bordekorasjonene er jeg godt i gang med heldigvis. Må bare ha litt mål på bordene til dukene og for å vite hvor mye pynt og blomster vi trenger. Og jeg trenger flere syltetøy-glass.  Heldigvis kommer det stadig vekk glass i hus. Og sylteagurk og rødbeter går ned på høykant 😂


 

Ellers så må en jo få begynt på bordkortene, gjestelisten til middagen er klar! Og da må en jo få på plass bordplasseringen, og den er på gang.

Hm...må kanskje bestemme blomster også, så de kan bestilles. Kirkeprogram? Bryllupsprogram/hefte? Sanger i kirken? Boots! Jeg må huske å bestille Boots! Oi, det må jeg få gjort siden det er litt  leveringstid fra USA 🤤 Det får jeg gjøre når vi kommer hjem på søndag. Før vi reiser på tur i en uke. Må ikke glemmes🤤

Og så må jeg snart bestille time til å fikse negler, må jo ha litt finere negler enn de knekte jeg har på jobb. Og jeg må bestille skalldyr, må jo ha en tvist av sørlandet i bryllupet. Hovedretten får Kristian ta seg av. 

Det viktigste å få gjort nå, er vel å bestille bryllupskaka! Er jo en del konfirmasjoner i den tiden, så det er vel litt "høysesong" for bakerne.  Vi vet hvordan kaken skal se ut, men ikke hvordan den skal smake 😂 Eller gubben har fått bestemme de fleste smakene. Han må jo få bestemme noe 😉


 

Denne helgen går turen til Mandal❤ Gleder meg til krabber! Nommenom 😁 Og jeg skal garantert innom scrappegarasjen for å finne stash til alt som skal lages til bryllupet. Godt jeg har ei søster som er superflink på sånn ❤ Så når det er kjøpt inn og begynt på, da blir det fart i sakene. 

Skjønner nå at tiden går fort! Men har troa på at en del av planleggingen blir gjort i helgen iallefall.

Cravings

I 1 uke, ja, jeg har holdt meg så lenge! Og jeg har hatt så lyst på...veeeeldig lyst på....

Det jeg har hatt så lyst på, det er en ostekake. Litt mere som en dessert kake egentlig. Men den er såååå God!  

Sunt? Nei... enkel? Oh yes... God? Oh my.... 

Men man skal vel kose seg av og til 😊 Og jordbær er sundt.  Dessuten brukte jeg tross alt Philadelphia light😂 Tanken hjelper 😉

Så nå sitter Trym og koser seg. Han har jo ferie i tillegg nå, så litt ekstra koselig må man ha det. Det var en kake han kunne ha iallefall. Snart ferie og avreise til Mandal før ferden går videre mot Vinstra 

 

Det å møte dere som leser bloggen...

En ting jeg har blitt veldig overrasket over, er det å treffe lesere av bloggen som jeg ikke kjenner fra før, som kjenner meg igjen. Utrolig hyggelig å få så mange gode tilbakemeldinger!


Illustrasjons foto

Nå i det siste så har jeg truffet en del av mine "ukjente" lesere. Og jeg har ikke fått en negativ tilbakemelding. Det er faktisk ganske utrolig. Det har kommet både menn, kvinner, unge og gamle. Noe så hyggelig. Kjenner jeg liksom blir både stolt og litt rørt.

Hvem hadde trodd at lille Monika skulle nå ut til så mange? Spesielt etter kun noen få måneder med blogg. Og bloggen  har jo ikke et spesifikt emne. Det handler jo kun om livet mitt og mine kjære. 

Så takk til alle dere som stikker innom og velger å titte innom bloggen min med jevne mellomrom 😊 Det gjør nemlig at jeg får lyst til å skrive og dele ennå mere 😊

 

Musikk i mine ører

Bilen er pakket ut av og ting ryddet på plass. Burgeren er i magen, dusjen unnagjort, over 50 myggstikk på beinan er smørt og rompa plassert i godstolen før det er leggetid og jobb i morgen. 1 uke jobb før 1 uke ferie og festival.


 

Det har vært en vellykket helg. Litt regn innimellom, men vi tåler jo litt vann. Og stort partytelt var på plass. Kjentfolk var på plass i helgen, og jaggu meg var det noen nye denne gangen også. 

Vi fikk også besøk av ei gammel venninne med mann og barn fra Mandal som jeg ikke har pratet med på x-antall år. Passet jo fint å treffes på Åsta siden de har flyttet den veien, så vi fikk fjaset litt. Hyggelig var det ☺

Og så var det denne myggen da!  Kan ikke forstå hvorfor jeg får alle stikkene, og Kristian ingen.


 

Arly Karlsen & sons og Hawk Christensen leverte som sist, vanvittig bra! Disse gutta kan virkelig lage liv i leiren. Konsert på ettermiddagen, konsert på kvelden og vi fikk i tillegg en intimkonsert i sola i formiddag. Dette er omgjengelige og hyggelige folk som slår av en prat med gjestene og tar en trudelutt når anledningen byr seg. 


 

Kan ikke si noe annet enn at vi hadde nok en vellykket helg ☺

Hvordan blir helgen?

Da var vi på tur igjen ☺ Denne helgen er det sankthans feiring på Kvile camping. Og denne gangen har vi lånt hytte, så vogna står igjen hjemme!


 

Må nok innrømme at forandring fryder en gang innimellom. Ulempen med å ha hytte og ikke vogna er jo at i vogna har man flere ting liggende som kan være nyttige, men ikke tenkte på å pakke med på hyttetur.

Bare det å mangle folieform til potetene når vi skal grille. Gjennomsiktige brødposer. Klær som pleier å ligge i vogna, diverse ytterklær. Mygglys ( ja, det er EKSTREMT mye mygg her) . Høytaler. 

Pytt pytt. Vi har vært på tur før og klarer oss fint uten det vi har glemt. Er det krise så er det nok alltids noen gode venner eller butikk i nærheten. Dagen idag går til ulike "leker og aktiviteter" , grilling, hygge og konsert i kveld med Arly Karlsen & sønnene, sammen med Hawk Christensen.

Denne helgen kan ikke bli annet enn fantastisk! Ser fram til å treffe gamle kjente og nye fjes.

1-2-3 gå!

Middagen er fortært, skikkelig husmorkost idag. Og jeg fikk inn litt husmor-poeng der 😉 Bordet ryddet , oppvasken tatt og rene klær er brettet.

Slenger meg ned i stolen og tenker "nå skal jeg slappe av". Sitter litt i stolen og kikker rundt, uff må visst støvsuge litt... orh, var litt støv på de mørke møblene... 

Klar for å ta tak i "sakene" , ånei ! Jeg må jo bake kake til i morgen 🤤 Det hadde jeg glemt! Visste det var noe jeg måtte huske, men husket ikke hva...


 

Fordi i morgen har Trym skoleavslutning, siste året på barneskolen går mot slutten. Snart tenåring i hus🤤

Fyker rundt i skapene for å lete etter ingredienser, jeg orker bare ikke å til butikken. Egg✔ mel✔ smør✔ sjokolade✔ da nærmer vi oss en kake iallefall. 

Omsider ble kaken ferdig, men nå har jeg bare lyst på en annen kake 🤤 Sånn med safarikjeks og bær. Og vaniljekrem eller kremfløte og kremost ? Riktig?  Hm...må kanskje lage det en annen dag. 

Glemte visst å poste innlegget også i farta 😂

For en helg!

Sommer! Ja, på lørdag var det faktisk sommer! Håper ikke den er over allerede , isåfall  var vi heldige som fikk sommeren på en lørdag😊 
Vi var som sagt på Kløfta i helgen, og det ga oss en liten følelse av festival-livet. De hadde leid plassen til et skolehus der vi fikk campe. Campingvogner, bobiler, telt og combicamper fylte den fort opp, og det var en god stemning.

Praten gikk løst og sola gjorde dagen ganske så perfekt. Det var mange brente kropper rundt, ikke så uventet når man koser seg i sola.Denne helgen fikk jeg endelig gått med kjolen jeg kjøpte tidligere i år. Er jo litt gøy å pynte seg litt ekstra av og til. Og jeg følte meg sabla fin😂


 

Gubben er jo kjekk som alltid, så vi måtte jo ha et bilde sammen ❤Helene (Doc&Dask) pyntet seg jo også, så vi var "fine fruer" på lørdagskvelden.Så jeg kan ikke si noe annet enn at dette var en vellykket helg. Ikke alle som har konsert i hagen med 200 gjester. 

Nå  er det bare å glede seg til neste helg og sankthans-feiring. 

 

Sommeren er igang

Det å være på tur med vogna er ganske så avslappende, iallefall på morgenen. Det er vel de eneste gangene jeg kan ligge lenge våken og bare slappe av.

Søvnen er så som så på tur da😂 Det er jo alltid noen som står å prater høylytt utenfor eller står og hamrer på døra sent på natten eller tidlig på morgenen. Første mann var vel på døra i 6-tiden tror jeg! 

Egg og bacon frokost er vel det Kristian er mest fornøyd med på tur. Han får alltid det i vogna, men idag kunne jeg ikke finne nøkkelen med en gang til gassen. Da var det en som begynte å få litt panikk! Men ting ordner seg.


 

Og idag skinner sola! Og alt ligger til rette for en fantastisk dag.

Så nå sitter vi i sola og koser oss. Klare for en dag i koselig selskap.

 

 

Klar for hagefest

Digg! Snart helg, kun noen få timer igjen på jobb. 

Vogna er pakket og klar og vi reiser heeeelt til Kløfta 😂 Fordi vi skal nemlig på hagefest hos Doc&Dask! Å som jeg gleder meg. Fredagen kommer nok til å gå til å slappe av og kose oss , hjelpe til litt før lørdagen, og treffe gamle kjente og nye fjes. 


 

Lørdagen blir artig! Da blir det redneck leker og sprell. Og konsert med Hilljacks på kvelden. En ting jeg gleder meg veldig mye til, er å gå med den "nye" kjolen min! Den skal dere få se bilder av senere 😉 

Og nå er det forresten bare 2 uker til første del av ferien. Da er det tur til Vinstra, før det blir jobb i 2 nye uker.

Ja nå er det mye å se fram til og glede seg til.

Høydepunktet er jo bryllupet i september❤

Å poste "den type bilder"

Å poste "den type bilder, er ikke noe jeg er vandt til for å si det sånn. Men så tenkte jeg - shit au, og vips så var bildene publisert.  

Dette er jo ikke så veldig vulgære bilder i det hele tatt! Ingenting som er "billig" eller smakløst i mine øyner. Det er jo litt gøy å ha bilder jeg kan se tilbake på om en del år.

 Det hele startet med at ei venninne som driver litt med fotografering, stilte opp og knipset i vei. Var jo ganske gøy, men jeg var litt ukomfortabel. Og nå har Kristian fri uke, og han har kjedet seg litt 😂 Til min fordel, fordi han har redigert en del bilder og gjort dem veldig fine. Han er veldig god på det der, og jeg er veldig fornøyd😊Jeg tror det å poste disse bildene er et steg framover, veien mot å ikke være så kritisk til seg selv. Lære seg å være stolt over den man er og hvordan man ser ut. Vi er alle ulike og vi har alle våre "ting" vi ikke er like fornøyde med, men hva gjør vel det når resten er bra? Tusen takk til Torunn Mosby Larsen for bilder og "Gubben" Kristian Bonza Gulheim for etterarbeid...

Hvordan kan pupper være så fascinerende?

Hva er det som er så spesielt med pupper egentlig? Hvordan kan pupper være så fascinerende for mange? Hvorfor er noen jenter fornøyde med sine pupper, mens andre ikke er det? 


 

Hvordan er det for unge jenter idag kontra for 15 år siden? I noen perioder er det "populært" med små pupper, mens noen ganger skal de være store. Er det rart man blir påvirket hvis man ikke har egenskapen til å trives med den kroppen man har blitt tildelt? Media har stor påvirkning på godt og vondt, og jeg har full forståelse for at man tror det man ser er riktig.

 

                                            
 

Noen er så heldige å trives med sine egne pupper, tommel opp. Noen fixer på dem for selvtillitens del, hvorfor ikke hvis en gjør det for ens egen del, ikke for andre. Noen vil ha reduksjon, kanskje pga ryggplager og tyngde. Noen vil ha større for å føle seg vel. Noen ønsker større fordi dem syns det er fint. Noen fikser på dem etter stort vektap eller graviditeter. Noen må også rekonstruere.

 

                                                                  
 

Pupper er vel ofte et tema hos mannfolk, ja hos jenter også, og heldigvis har man lov til å ha ulike meninger om hva man liker. Godt det er "lov" med ulike fasonger og størrelser, og puppene bestemmer ikke hvem vi skal være.

                                                       


Det er utstrålingen som gjør en person vakker, men da må man også føle seg vel inni seg😊 Klisjé, men sant.


Ei av mine store forbilder PINK!
 

 

 

Fritt vilt!?

Det var en skummel plass! Tror jeg har sett for mange skrekkfilmer...

Søndagsturen vår gikk til Stange denne gangen. Veien inn i skogen vi fant, og den var smal og humpete. Hadde jeg kjørt alene, så hadde jeg nok snudd fordi jeg hadde trodd jeg kjørte feil. Og jo lengre vi kjørte, jo mere filmfølelse fikk jeg. Vi kommer så inn på et tun med et gammelt hus og låve.Huset er litt creepy det å, hadde det bare ikke vært så langt inne i skogen og den veien inn, så hadde det nok vært bedre😂Her stod det gamle vogner og biler, de hadde nok vært fine ved restaurering😉 Men for meg så var dette også som å se scener fra en film. Typisk enstøinger/ innavlet brødre (dere skjønner hva jeg mener) Innerst i den dypeste skogen, ja der ligger det et hus. Huset har sett sine bedre dager og så har låven. Biler står på jordet, de sviver ikke så bra som de en gang gjorde. Vognene bør holde dørene lukket, det blå som vokste inni der, bør ingen puste inn. Men så gikk turen rundt huset og en deilig lukt traff meg. Da forandret jeg litt mening, fordi det fine treet med den fine lukten - det er ikke noe jeg ser i en skummel film 😉Dette er ikke et bebodd sted, men vi skal absolutt tilbake hit for å hjelpe eier å rydde og fikse tomten 😉 Her kan vi få det mye gøy. Jeg må bare bli kvitt frykten min.

Nærmer seg!

Frihelg! Langhelg siden onsdag kveld, og det er digg. 

Dagen igår  gikk til rydding, rengjøring og klesvask... Men jeg fikk også  tid til litt bryllupsforberedelser 😊

Greit å prøve seg litt fram og se hva vi liker og hvordan vi vil ha det. Hadde håpet på å bli ferdig med myyye før sommeren  setter inn for fullt, tror det blir mye stress hvis jeg skal gjøre alt 2 uker i forkant 🤤


 

Så igår gikk det i klipping, liming, søk på eBay og leting på pinterest etter ideer. Funderer veldig på hva jeg skal finne på med Jack flaskene vi har spart på 🤔 Men jeg har fått mange tips, og jeg sier ikke nei takk hvis noen av mine lesere har noe innspill. Gi meg ideer 😀Gleder meg til Kristian skal hjelpe å lage en del til bordkortene, de blir garantert kule og unike! Og så må jeg innom scrappegarasjen i Mandal, så Marit kan finne stash jeg trenger til bordkortene. Litt hjelp og inspirasjon av ei som digger scrapping, da kan det ikke bli annet enn bra😀 De har forresten blogg! Den finner du HER

84 dager igjen til vår store dag! Mye er ordnet, mye igjen. Men du-å jeg koser meg med forberedelsene ❤

 

Likte du det ikke? Joda, svarer jeg;

Vil du ha? Ååå-nei takk. Sikker? Åja-det går bra. Likte du det ikke? Joda-jeg er bare litt kresen....

Jeg har alltid vært kresen, men alltid fått i meg nok fordi om. Mine foreldre tenkte vel at noe mat var bedre enn ingen mat 😊 Jeg har heldigvis blitt bedre! Men for all del, jeg har en lang vei igjen. Jeg har jo skjønt at man ikke kan leve på loff og Nugatti.... Eller loff og banan... 


Jordbær da, det kunne vi levd på...... 😊

Her hjemme er det av og til litt vrient når det kommer til matvanene mine, fordi "gubben" spiser alt, og vil jo at Trym ikke skal bli kresen (noe han aldri har vært). Så da må jeg jo prøve litt, det er jo positivt da😊 

Jeg skjønner jo nå i voksen alder at det kanskje ikke alltid har vært lett å invitere meg på et måltid. Det merker jeg jo selv når vi har gjester, enten om dem er kresne eller har allergier. Det er jaggu-meg ikke lett å finne noe alle liker.


Men det er jammen meg godt da! Loff med nugatti...

Og det er faktisk ganske kjedelig å måtte spise før vi evt skal spise et annet sted, i tilfelle jeg ikke liker maten...

Nå syns jeg bare det er skikkelig flaut å være så kresen! På jobb går det i samme pålegg stort sett hver dag, og det er veldig synd fordi det er et helt enormt utvalg der. Kollegaene mine har de flotte tallerkener, men jeg kommer med en super enkel og kjedelig en. Men jeg har som sagt begynt å like mat jeg ikke likte før. Jeg likte ikke rømme, mais, brokkoli, tomat osv... - men elsker det nå! 

Hvem hadde trodd jeg noen gang kom til å like en litt blodig biff istedenfor skosåle? Hvem hadde trodd det skulle bli favoritten min? Og hvem hadde trodd jeg kunne spise kyllingsalat til middag, og syns det er godt?


Så ja, jeg holder på å bli flinkere i matveien 😊

Alt kunne gått dritt..

Innimellom er det jaggu-meg godt vi har flaks! Fordi dette kunne vært skikkelig ekkelt.

Vi var på tur til Spritamaki i Finnskogen i helga. For dem som har vært der, så er det ikke noe å legge skjul på at det er en humpete og svingete vei. Og når man er på vei til gøy og morro - da har man ikke til til somlekjøring! 

Når vi kom fram var jeg sjeleglad for at Kristian husket å tømme doen før han reiste av sted med vogna for å hente meg på jobb. Ja, han har fått noen påminnelser, senest samme dagen. 

Dette var synet som møtte meg når jeg åpnet dodøra: Hadde han ikke tømt doen denne gangen, da hadde turen gått rett hjem igjen! Fordi den var full... Og da vet jeg om en som skulle fått vasket vogna 😂 

Rart hvilke opplevelser vi har fått med dette temaet 😂

 

Yes! Men det tok 1 år !

Sola skinner, så bøtter det ned med regn - mens sola skinner!  Og så ble det tørt igjen. Dette spesielle været har vi hatt idag. 


 

Idag skulle jeg egentlig på sykkeltur, og spurte Kristian om han ville være med. Men nei... Derimot foreslo han en tur på skauen 🤤 Jeg fikk nesten sjokk😂 Så da var det bare å takke ja og komme oss avgårde så fort det var opphold. Kunne ikke somle med noe da. Han kunne jo funnet på å ombestemme seg! 


 

Turen gikk til en topp som Kristian har snakket om at vi skulle til helt siden jeg flyttet hit, (Lamannshaugen 704.moh) så endelig fikk jeg se denne fantastiske utsikten som han har pratet om! Er det ikke fint?


 

 Ikke siste gang vi skal på tur når det er så mange fine steder, og Kristian liker å gå tur, det er bare den berømte dørstokk-mila. Den kjenner jeg godt til selv...men satser på at jeg ( og gjerne gubben) blir flinkere til å komme oss ut litt. 

Kanskje mitt neste mål er telt-tur ? Eller dagstur med niste ? Eller kanskje en passe tur til først ?  Får vel begynne i det små tenker jeg 😉

Er vi ALLE avhengige av andre for å få den berømte kabalen til å gå opp?

Hvordan skal man klare å kombinere flere jobber, verv og familie? Noen som har bra tips, annet enn å slutte med noe? Fordi det er uaktuelt! 

Jeg sitter som styremedlem i Glassheim Rock og Kulturscene. Der er det styremøte innimellom som jeg får med meg😊 MEN , jeg skulle så gjerne fått med meg alt som skjer der i helgene. Masse bra konserter, quiz, medlemskvelder o.l   Jeg skulle så gjerne vært med å bidratt litt i mannskapet. Jeg er jo litt glad i denne klubben, fordi det var tross alt der jeg traff min kjære første gang ❤ Da satt han som styreleder og var på jobb mens jeg var på konsert og hjalp til litt.


 

Min vanlige jobb er jo på sentrallageret til XXL, der jobber jeg skift som også innebærer jobbehelger og kveldsvakter. Litt overtid innimellom  også. Stortrives på denne arbeidsplassen! 

Og så er det denne TV-innspillingen, for Blacksheep. Det er jo ikke hver dag man får en sånn mulighet! Dette er jo å takket være Kristian 😂 Det går mye tid til dette, når som helst i løpet av uken, men mest i helgene. Men du å gøy det er 😊


Den ene er galere enn den andre!

Og så har man jo en familie å tenke på. Det går mye tid her hjemme, og det digger jeg ❤ Og så er det familie i Mandal som betyr veldig mye for meg. Heldigvis får vi tatt noen turer "hjem" , og vi får besøk her hjemme.

 

Så hvordan får man kabalen til å gå opp? Nei, er vel ikke noen annen mulighet enn å brette ermene opp og gjøre det beste ut av det. Det er jo ikke så hektisk hele året, og vi setter pris på rolige stunder sammen ❤ Og vi har jo valgt det selv.

Jeg kan virkelig ikke klage på det livet jeg har nå. Hadde det ikke vært for Kristian, så hadde jeg ikke fått alle disse mulighetene og opplevelsene.

Så takk min kjære ❤  Og takk til venner, familie og dere andre som stiller opp og er tålmodige ❤

Klar for det meste.......😙

Brrrr..... Årets første sommerdag startet med 3 grader og is på ruta! Men sola skinner og det stiger sakte men sikkert oppover på gradestokken. 

Gleder meg til å nyte sommer og sol i hagen,slik jeg gjorde i fjor.


 

De siste ukene med sol og regn har virkelig fått fart på veksten i hagen. Våren kom sent, men når den kom - så kom den fort !Så nå er det bare å se fram til god sommertemperatur og sol.

Ca 1 måned til årets første festival. Det er nemlig countryfestivalen på Vinstra. Noen flere som gleder seg? Har dere fått tak i billetter? 😉 Ses vi ?

Bilde fra i fjor